• Skip to main content

Doar pe Internet

Cum să faci şi cum să economiseşti bani online.

  • HOME
  • DESPRE
  • CONTACT

Cele mai bune 11 teme WordPress gratuite în 2024

Actualizat de Octavian Nistor la 29.02.2024

Exista mii de teme gratuite pentru WordPress, iar uneori e greu sa-ti dai seama care este cu adevarat buna. De obicei realizezi ca ai ales gresit tocmai cand e deja mult prea tarziu ca sa o mai schimbi.

Exemple de teme gratuite pentru WordPress

Asadar iti voi prezenta aici cele mai populare teme WordPress in 2024, pe care si noi le folosim atat pentru site-urile proprii cat si pentru clienti.

Tu doar alege-o pe cea potrivita pentru site-ul tau, si incepe procesul de design cu dreptul.

TOP 11 TEME WORDPRESS GRATUITE

1. Astra 🏆

2. GeneratePress

3. Hello Elementor

4. Twenty Twenty-Four

5. OceanWP

6. Neve

7. News Portal

8. PopularFX

9. Kadence

10. Blocksy

11. Hestia

Asadar, care este cea mai buna optiune?

Intrebari frecvente despre teme

1. Astra

Tema gratuita Astra pentru WordPress (design-ul Hope)
Poti crea orice fel de design vrei folosind tema Astra.

Tema Astra este cea mai buna si mai populara tema WordPress in 2024 – are peste 1 milion de instalari si o medie a recenziilor de 5/5 stele.

Este de asemenea cea mai populara tema WordPress din Romania, si una dintre cele mai rapide din lume ca viteza de incarcare a site-ului.

Inclusiv eu folosesc Astra la peste 90% dintre site-urile pe care le-am creat in ultimii 3 ani. Poti vedea un exemplu de site facut cu Astra, aici.

IMPORTANT

Acest articol nu este sponsorizat in niciun fel de tema Astra. Este pur si simplu o tema care, cand am inceput sa o folosesc, mi-a eliminat nevoia de a cauta orice alta tema.

E flexibila, rapida, usor de folosit, si ti-o recomand fara ezitare. Vezi aici in tutorialul nostru pas cu pas cum sa-ti faci un site modern si profesional cu Astra – disponibil si in format video.

Tema a devenit atat de populara pentru ca iti ofera mii de design-uri dintre care poti alege – spre deosebire de temele clasice, care iti ofera o singura varianta.

Din acest motiv va fi cea mai buna alegere pentru majoritatea celor care citesc acest articol – indiferent ce tip de site WordPress vrei sa construiesti.

Incepe prin instalarea plugin-ului Starter Templates, care iti da acces la mii de design-uri pe care le poti importa in site-ul tau cu un singur click.

Apoi alege cel mai potrivit design de start pentru proiectul tau. In final, editeaza acest design folosind editorul vizual Elementor care vine integrat in tema.

Cu tema Astra vei putea obtine orice fel de design vrei – inclusiv toate design-urile care urmeaza mai jos.

2. GeneratePress

Tema WordPress GeneratePress
GeneratePress este o tema axata pe viteza de incarcare.

GeneratePress este o tema WordPress gratuita, perfecta pentru site-uri de companii sau magazine online.

Ofera numeroase optiuni de personalizare a site-ului – poti schimba culorile, formatul postarilor de pe blog, fonturile folosite si multe altele.

Viteza de incarcare rapida este unul dintre aspectele cele mai apreciate ale temei. Pe langa asta, GeneratePress este compatibila cu orice editor cunoscut de pagini web.

Cu varianta gratuita a temei trebuie sa incepi design-ul de la zero, pe cand varianta premium iti pune la dispozitie sabloane deja create de la care poti porni.

3. Hello Elementor

Tema WordPress Hello Elementor
Hello Elementor este gandita pentru Elementor Pro.

Hello Elementor este o tema complet goala, gandita pentru a construi de la zero folosind modulul Elementor.

Site-urile create cu Hello Elementor se incarca foarte repede datorita optimizarilor integrate in aceasta tema.

Este o alegere foarte buna atat pentru incepatori, cat si pentru designeri cu experienta, iar daca nu vrei sa creezi un design de la zero, ai zeci de sabloane dintre care poti alege.

Desi tema in sine este gratuita, vei simti nevoia sa cumperi Elementor Pro ca sa ai acces la toate uneltele necesare pentru a crea un site complet.

4. Twenty Twenty-Four

Tema WordPress Twenty Twenty Four
Twenty Twenty-Four – tema oficiala WordPress.

WordPress lanseaza anual o tema gratuita creata pentru a integra noutatile introduse in WordPress.

Temele lor sunt bine optimizate si usor de folosit, dar si foarte simpliste ca design.

Dezavantajul major al temei Twenty Twenty-Four este faptul ca nu are niciun sablon gata creat, deci trebuie sa incepi totul de la zero. Cu toate astea, exista anumite elemente de design pe care le poti integra rapid.

5. OceanWP

Tema WordPress OceanWP
OceanWP este o tema consacrata in comunitate.

OceanWP este o tema versatila care ofera sute de sabloane pentru a te ajuta sa incepi design-ul site-ului tau – intr-un mod asemanator temei Astra. Alternativ, poti incepe de la zero.

Are multe extensii care te ajuta sa adaugi functionalitati si sa traduci cu usurinta site-ul in mai multe limbi.

Este compatibila cu modulul WooCommerce pentru a crea magazine online.

Se aseamana mult cu Astra per total, dar ofera o experienta inferioara momentan.

6. Neve

Tema WordPress Neve
Tema Neve este axata pe design responsiv.

Neve e o tema WordPress moderna, care vine cu sabloane gratuite din care poti alege ce ti se potriveste.

Printre exemple avem un site pentru sala de fitness, portofoliu de fotograf, studio de arhitectura, restaurant, studio de yoga si multe altele.

Tema este compatibila cu Gutenberg, Elementor, Beaver Builder, Visual Composer sau Divi.

7. News Portal

Tema WordPress News Portal pentru reviste online si site-uri de stiri
News Portal – gandita pentru site-uri de stiri si reviste online.

News Portal e o tema perfecta pentru un site de stiri sau o revista online.

Poti alege din sabloanele gratuite, sau iti poti crea propriul design cu Elementor.

Este o tema usor de instalat, creata special pentru dispozitivele mobile, astfel incat arata foarte bine indiferent daca accesezi site-ul de pe un laptop sau de pe telefon.

8. PopularFX

Tema WordPress PopularFX
PopularFX foloseste un editor vizual propriu.

PopularFX e o tema versatila care ofera o varietate de sabloane pe care le poti folosi pentru a economisi timp atunci cand nu vrei sa creezi un design de la zero.

Tema foloseste editorul vizual Pagelayer, care ofera peste 70 de elemente si iti permite sa creezi design-uri unice rapid cu o interfata simpla de tip drag & drop.

Poti adauga usor in pagini elemente precum liste, imagini, recenzii, harti Google, butoane si multe altele.

9. Kadence

Tema WordPress Kadence
Kadence este excelenta pentru site-urile de cursuri online.

Kadence este o tema bine optimizata pentru viteza de incarcare a site-ului. Poate fi utilizata pentru a crea cursuri online impreuna cu modulele LearnDash sau LifterLMS.

Daca instalam modulul Kadence Starter Templates vom avea acces la numeroase sabloane gratuite, gata create, pe care le putem importa si personaliza direct pe site-ul nostru.

10. Blocksy

Tema WordPress Blocksy
Tema Blocksy are recenzii bune pentru magazine online.

Tema Blocksy este des folosita impreuna cu editorul clasic de la WordPress, Gutenberg, cu ajutorul caruia poti crea orice tip de site. Aceasta functioneaza si cu Brizy, Elementor sau Beaver Builder.

Daca vrei sa faci un magazin online, Blocksy functioneaza perfect impreuna cu modulul WooCommerce, deci poti obtine toate functionalitatile necesare unui astfel de site.

11. Hestia

Tema WordPress Hestia
Hestia este ideala pentru site-urile de tip one-page.

Tema Hestia poate fi o alegere buna daca vrei sa afisezi toate informatiile intr-o singura pagina – adica daca vrei sa creezi un site de tipul one-page care este usor de navigat.

Unele companii folosesc aceasta strategie pentru a-si transmite mesajul intr-un mod cat mai minimalist.

Este compatibila cu Elementor, Divi, Brizy, Beaver Builder, Visual Composer si Site Origin.

Asadar, care este cea mai buna optiune?

Pentru majoritatea proiectelor in 2024, noi iti recomandam tema Astra cu editorul vizual Elementor.

Vei putea sa faci orice tip de design vrei, super simplu si rapid. Iti va fi usor sa personalizezi fiecare aspect si element al site-ului ca sa il faci specific brand-ului tau. Totul complet gratuit.

Am facut recent un tutorial WordPress complet in care iti arat pas cu pas cum sa faci orice fel de site folosind acest setup – click aici. Disponibil si in format video, aici pe YouTube.

Intrebari frecvente despre teme

Ce este o tema WordPress?

O tema WordPress este un template – sau un șablon, in limba romana – care determina design-ul vizual al site-ului tau.

Ea iti permite sa creezi si sa modifici design-ul site-ului prin modificarea setarilor pe care le are. Fiecare tema difera aici si vine cu propriile ei setari, functionalitati si optiuni.

Aceste setari ale temei iti permit sa controlezi aspecte precum fonturile si culorile folosite, aranjarea elementelor in pagina, sau adaugarea de elemente noi precum galerii foto si formulare de contact.

Trebuie sa platesc pentru teme WordPress?

Exista mii de teme WordPress gratuite care iti permit sa creezi design-uri moderne si profesionale – indiferent de tipul de site pe care il creezi.

Cat timp nu vrei anumite functionalitati foarte unice sau complexe pe site-ul tau, cel mai probabil nu ai nevoie sa cumperi o tema premium.

Singurul lucru pe care ar merita sa-l iei in considerare este Elementor Pro – dar e optional si poti fara probleme sa incepi cu Elementor-ul simplu, care este gratuit.

Merita sa cumpar o tema premium in 2024?

Pe scurt, nu.

Pentru functionalitati mai complexe, merita sa iei in considerare Elementor Pro – care este insa un editor vizual de pagini, nu o tema in sine. Gandeste-te la el ca la o unealta care iti permite sa creezi orice fel de tema vrei tu, vizual si simplu.

Dar in majoritatea cazurilor, vei putea crea un design mai mult decat multumitor folosind tema Astra si varianta gratuita a Elementor.

De asemenea, daca scopul tau principal e sa ai un site extrem de simplu dar care se incarca super rapid, cum ar fi un blog minimalist, o tema ca GeneratePress ar merita luata in considerare. Dar e mult mai greu de construit exact ce vrei cu ea, decat ar fi cu Elementor Pro.

Care este cea mai buna tema gratuita pentru WordPress?

Dupa cum am detaliat mai sus, recomandarea noastra este sa folosesti tema Astra impreuna cu editorul vizual Elementor.

Astfel vei putea crea orice fel de design vrei tu, pentru orice industrie vrei tu. Poti urma tutorialul nostru pas cu pas ca sa vezi exact cum sa le folosesti impreuna.

Sper ca te-a ajutat acest articol! In continuare, daca vrei mai multa inspiratie pentru design-ul tau iti recomand sa vezi 35 exemple de site-uri romanesti create cu WordPress.

Lasa-mi te rog un comentariu mai jos cu tema aleasa de tine, sau cu orice fel de intrebare ai!

Inapoi la tabelul de continut

Reader Interactions

Scrie un Comentariu Cancel reply

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

După ce îl publici, comentariul tău va deveni vizibil pe site doar după ce este aprobat (de obicei aprobăm comentariile în sub 24 de ore). Facem asta ca să evităm spam-ul. Mulțumim pentru participarea la discuție!

Copyright © 2013–2024 · Doar pe Internet