Comisioane Moneygram Romania – Lista Completa (Actualizat 2018)

Comisioanele Moneygram Romania (de asemenea numite tarife), actualizate pentru 2018, sunt explicate clar in tabele mai jos.

Moneygram Romania

Vreau intai sa te avertizez ca Moneygram Romania au comisioane foarte mari pentru un simplu serviciu de transfer de bani. Nu iti recomand sa ii folosesti decat daca anumite circumstante nu-ti permit sa-ti deschizi un cont bancar.

Daca ai cont bancar dar totusi folosesti Moneygram, practic arunci bani la gunoi – bani pe care i-ai putea economisi facand un transfer bancar international gratis (comision zero) si rapid (dureaza sub 24 de ore).

Iti explic pas-cu-pas exact cum in acest articol (click aici).

Pentru metoda de mai sus, atat tu cat si beneficiarul aveti nevoie de un cont bancar. Daca beneficiarul nu are cont, atunci arunca o privire si aici, unde iti explic cum sa trimiti bani online cu ridicare direct Cash la destinatie.

Daca totusi esti nevoit sa folosesti Moneygram, ai lista completa cu tarifele Moneygram Romania in 2018 mai jos.

Comisioane Moneygram Romania (2018)

In cele 3 tabele de mai jos sunt afisate comisioanele Moneygram Romania in cazul transferurilor locale si internationale (sunt exact aceleasi).

Pentru comisioanele Moneygram cand trimiti EURO, vezi tabelul 1 mai jos. Pentru tarifele Moneygram cand trimiti USD, vezi tabelul 2 mai jos. Pentru comisioane transferuri in moneda RON, vezi tabelul 3 mai jos.

Comisioane Moneygram Romania – Transferuri EURO (Tabel 1)

In Tabelul 1 mai jos sunt afisate comisioanele Moneygram Romania pentru transferuri locale si internationale catre orice alta tara, sau din orice alta tara catre Romania – pentru transferuri in EURO.

Tabel Comisioane Moneygram Romania: Transferuri in EURO
Tabel 1: Comisioanele Moneygram Romania pentru transferuri in EURO.

Astfel, daca vrem sa trimitem o suma de, sa zicem, €250, comisionul perceput de Moneygram va fi cel din tabel situat intre 200,01 si 300,00.

In acest caz, comisionul va fi de €15 – adica noi vom plati €265 pentru ca destinatarul nostru sa primeasca cei €250.

Acest comision este cu 34.8% mai ieftin decat comisionul Western Union aferent, in valoare de €23.

Comisioane Moneygram Romania – Transferuri USD (Tabel 2)

In Tabelul 2 mai jos sunt afisate comisioanele Moneygram Romania pentru transferuri locale si internationale catre orice alta tara, sau din orice alta tara catre Romania – pentru transferuri in USD.

Tabel Comisioane Moneygram Romania: Transferuri in USD
Tabel 2: Comisioanele Moneygram Romania pentru transferuri in USD.

Comisionul Moneygram Romania pentru transferul a $250, de exemplu, este de $26 conform tabelului – adica cu 3.7% mai ieftin decat comisionul Western Union aferent, in valoare de $27.

Comisioane Moneygram Romania – Transferuri RON (Tabel 3)

In Tabelul 3 mai jos sunt afisate comisioanele Moneygram Romania pentru transferuri locale si internationale catre orice alta tara, sau din orice alta tara catre Romania – pentru transferuri in RON.

Tabel Comisioane Moneygram Romania: Transferuri in RON
Tabel 3: Comisioanele Moneygram Romania pentru transferuri in RON.

Comisionul Moneygram Romania pentru transferul a 2500 RON, de exemplu, este de 50 RON conform tabelului.

Cum Trimit Bani cu Moneygram?

Moneygram este un serviciu prin care poti trimite bani atat local (din Romania in Romania) cat si international, fara sa ai un cont bancar.

Serviciile Moneygram sunt disponibile in peste 200 de tari, operand prin intermediul unei retele globale de peste 347.000 de agenti.

In Romania, Moneygram opereaza din varii locatii, avand sedii inclusiv in cadrul BCR, Alpha Bank, UniCredit, OTP Bank, Libra Bank, si multe altele. Va trebui sa mergi la una din aceste locatii pentru a transfera bani.

Expeditorul (cel care trimite banii) merge la una din aceste locatii cu buletinul si suma de bani ce urmeaza a fi trimisa. Comisioanele sunt exact aceleasi indiferent de locatie, si vor fi achitate de catre expeditor.

La sediul Moneygram va completa un formular, va achita suma de transferat plus tariful de transfer, si va primi o chitanta.

Beneficiarul (cel care primeste banii) merge la un sediu Moneygram din apropiere cu un document de identitate (permis conducere, buletin, pasaport) si cu datele necesare primirii banilor care i-au fost comunicate de expeditor.

Pentru grabirea procesului e bine ca beneficiarul sa aiba la indemana urmatoarele informatii: numele expeditorului, tara si orasul din care au fost trimisi banii, plus suma aproximativa de primit.

Beneficiarul primeste intreaga suma, comisioanele fiind deja platite de expeditor.

4 Intrebari Frecvente Despre Moneygram Romania

Cum aflu care e cel mai apropiat sediu Moneygram de mine? Gaseste rapid cel mai apropiat Moneygram de tine, introducand orasul tau si numele strazii unde locuiesti aici pe site-ul oficial Moneygram Romania.

Inca nu sunt sigur ce comision voi plati. Foloseste estimatorul de cost care iti va arata exact ce comision vei plati in functie de unde si cat trimiti.

Care este suma maxima pe care o pot trimite? Poti trimite pana la $10.000, €7.000 sau 30.000 RON pe zi cu Moneygram Romania.

Cat dureaza un transfer prin Moneygram? Transferurile sunt de cele mai multe ori foarte rapide (in jur de 10 minute).

Ce te rog sa faci acum…

Cati prieteni ai care folosesc Moneygram sau Western Union, fara sa stie ce tarife platesc? Cat ar putea economisi facand un transfer bancar rapid fara comision?

Te rog trimite ghidul de trimis bani ieftin unui prieten si arata-i cum poate economisi la transferurile internationale (personal economisesc in jur de 2000 RON anual cu acea metoda).

Daca nu ai posibilitatea sa-ti faci un cont bancar, atunci din pacate Moneygram sau Western Union raman singurele tale variante. Comisioanele Moneygram le-am afisat mai sus, iar aici poti gasi si comisioanele Western Union Romania.

Ai o intrebare despre tarifele Moneygram sau despre transferurile internationale de bani? Lasa-mi un comentariu mai jos, de obicei raspund in sub 24 de ore.

Pe data viitoare,
Andrei Atudorei

Update 2017 (Iulie): am actualizat tabelurile cu tarife Moneygram Romania, si am completat cu raspunsuri la intrebarile primite frecvent.

Daca ai un cont bancar sau posibilitatea de a-ti deschide unul, atunci TransferGo (click aici pentru ghidul complet) ramane o alternativa mai sigura si cu mult mai ieftina decat Moneygram sau Western Union.

{ 14 comments… add one }
 • Corina 29/11/2017, 19:22

  Se pot pune pesos din Argentina și să se ridice moneda românească?

  Reply
 • Cata 15/11/2017, 15:02

  Unde ai vazut tu 0 comision la tranzactii interbancare in strainatate? Comisionul este de 0,2 la suta dar nu mai putin de 30 de Euro. Deci nu prea esti edificat.

  Reply
  • Andrei Atudorei 21/11/2017, 19:42

   Salut Cata,

   Ai lasat comment la un articol despre Moneygram, dar presupun ca te referi la “comisionul zero” cand transferi prin TransferGo?

   Daca da, atunci comisionul chiar este zero. Dar doar pentru primul transfer pe care il faci prin ei.

   Practic, te poti gandi la situatie in urmatorul mod: TransferGo iti ofera primul transfer gratuit (comision zero, schimb valutar mai avantajos) ca sa incerci serviciul lor pentru prima oara – ca sa te incurajeze sa incerci serviciul lor (unul excelent, de altfel).

   Daca iti place TransferGo si vei decide sa-l folosesti din nou in viitor, atunci vei plati un mic comision la tranzactiile viitoare (mult mai redus fata de cel al Moneygram sau Western Union, de exemplu). Nu e asa de greu de crezut, si chiar iti recomand sa-i incerci daca faci transferuri internationale – vei economisi o mare parte din cei minim 30 EUR pe care ii platesti la banci – si ii vei economisi repetitiv de fiecare data cand transferi 🙂

   Poti citi mai multe despre TransferGo, aici.

   Sper ca am clarificat, multumesc pentru comentariu si mult succes!

   Reply
 • Aura 06/07/2017, 00:38

  Bună ziua,
  As vrea sa trimit în Anglia o sumă mai mare de bani, sa zicem 10000 lire.
  Va rog să-mi spuneți ce comision voi da?
  Mulțumesc.

  Reply
 • Felicia Doka 12/05/2017, 12:03

  Va rog sa imi spunne-ti daca pot trimite dolari in USA, prin monegream,sau daca se poate si prin WN,exita vre-o diferenta
  multumesc,astept raspuns

  Reply
 • Lucaci laura 06/04/2017, 20:02

  Buna ziua, as dorii sa trimit 400€ in Germania, imi puteti spune va rog ce comisin imi va fi perceput? Va multumesc, o seara frumoasa

  Reply
 • Andreea 26/10/2016, 21:48

  Nu m-am uitat bine….acum am vazut mai bine…scuze

  Reply
 • Andreea 26/10/2016, 20:59

  Vreau sa trimit si eu prin money gram o suma mai mare in Germania…
  La 4000euro asta ar fi comisionul 19euro?multumesc!

  Reply
 • violeta 24/10/2016, 15:28

  Buna ziua.de unde scot banii trimisi prin Monegram?multumesc

  Reply
  • Andrei Atudorei 03/11/2016, 15:38

   Buna,

   Banii trimisi prin Moneygram pot fi scosi la orice punct de reprezentata al lor (au multe in tara, majoritatea in incinta bancilor dar nu numai). Succes!

   Reply
 • Madalina A. 23/09/2016, 16:03

  Trebuie sa trimit o suma relativ mare de bani in Anglia, in lire. Daca merg la BCR cu lei si mi se face convertirea in lire prin Moneygram bani ajung in Anglia in lire? As vrea sa stiu asta pentru ca am si varianta lor in dolari si pierd mult la schimbul valutar. Mai concret la varianta 3750 lire ei mi-au dat echivalentul a 5900 dolari si eu daca schimb din lei in dolari ata cat spun ei pierd foarte mult. Astept raspuns urgent. Multumesc.

  Reply
  • Andrei Atudorei 26/09/2016, 19:24

   Buna Madalina,

   Pentru prima intrebare – da, banii ar ajunge in lire daca Moneygram ii converteste. Restul intrebarilor nu le-am inteles foarte clar.

   Daca aveti si tu si destinatarul cont bancar, in special pentru sume mari iti recomand sa arunci o privire pe TransferGo (click aici). Ei au comisioane mai mici si rate de schimb valutar mai avantajoase pentru tine decat bancile – dar, dupa cum am spus, aveti nevoie si tu si destinatarul de cate un cont bancar (tu in Romania, el/ea in Anglia).

   Succes!

   Reply
 • ana 20/09/2016, 08:31

  Agentii Moneygram in Anglia si ce comisioane sunt acolo.

  Reply
  • Andrei Atudorei 26/09/2016, 19:16

   Buna Ana,

   Comisioanele sunt cele din Tabelul 1 de mai sus. Pentru agentii iti recomand sa incerci sa gasesti una de langa tine pe Google 🙂

   Succes!

   Reply

Leave a Comment