Cum faci un transfer bancar international online Gratuit? 3 pasi simpli

2186 RON…

Atat economisesc anual evitand sa platesc comisioanele pentru transfer bancar international ale companiilor precum Western Union, Moneygram, sau chiar Paypal.

Mai jos iti explic in detaliu cum poti sa economisesti bani urmand aceeasi 3 pasi simpli pe care eu ii urmez cand vreau sa transfer bani international ieftin si rapid.

TransferGo

Dar inainte sa-ti prezint metoda mea in detaliu, vreau intai sa-ti explic exact cum functioneaza acest serviciu ca sa intelegi cum poate fi atat de ieftin.

Cum functioneaza?

TransferGo este un serviciu de transfer bancar online relativ nou (lansat in 2012) si inedit.

Prin TransferGo, banii sunt transferati in asa fel incat se evita un transfer bancar international real. Iti explic imediat cum…

Sa zicem ca vrei sa trimiti €300 din Italia in Romania.

Transfer Bancar International
Cum functioneaza transferul bancar international prin TransferGo.

Tu vei depune cei €300 din Italia intr-un cont detinut de TransferGo tot in Italia – prin transfer bancar local, la nivelul tarii.

Din contul TransferGo din Romania, ei vor trimite echivalentul sumei in RON (in exemplul nostru, 1308 RON) catre destinatarul tau din Romania – tot prin transfer local.

Astfel, niciun transfer international direct intre cele doua tari nu este realizat, iar durata tranzactiei este de sub 24 de ore. Acest proces este documentat si pe Wikipedia, aici (in limba engleza).

Comparatie Comisioane Transfer Bancar International
Comisioanele TransferGo vs. alte servicii cand trimiti £500 (click pe poza pentru marire)

Din acest motiv TransferGo isi permit sa ofere comisioane extrem de ieftine (de pana la 10 ori mai ieftine decat comisioanele Moneygram, de exemplu) – iar banii ajung la destinatar in maxim 24 ore.

Dupa cum vezi in poza de mai sus, daca vrem sa trimitem £500 (Lire) prin Moneygram, destinatarul va primi doar €628.36 (echivalentul sumei in Euro).

Daca in schimb decidem sa trimitem aceeasi suma prin TransferGo, destinatarul primeste €697.35 – deci economisim €68.99 cu un singur transfer.

Cine foloseste TransferGo?

Oricine vrea sa economiseasca bani pe care altfel i-ar plati pe comisioane de transfer. Daca iti poti deschide cont bancar, atunci poti economisi folosind TransferGo.

Iti recomand sa folosesti si tu acest serviciu daca:

 • Lucrezi in strainatate si vrei sa trimiti bani in tara.
 • Esti in Romania, si vrei sa trimiti bani cuiva din afara.
 • Vrei sa transferi bani ieftin si rapid dintr-un cont de-al tau din alta tara, in contul tau din Romania (sau invers).
 • Esti platit (sau platesti) pentru produse sau servicii pe care le livrezi in strainatate.
 • Ai o firma care face sau incaseaza plati la nivel international (import/export, plati pentru servicii, sau orice altceva) – mai mult, daca ai firma inregistrata vei beneficia de rate si mai avantajoase la schimbul valutar (detalii mai jos).
 • Pentru orice alt motiv, vrei sa faci un transfer bancar international rapid, online.
 • Firma TransferGo are o experienta considerabila pe piata, la momentul actual peste 85.739 oameni folosind acest serviciu in toate colturile lumii.

  Uite lista cu tarile in care este disponibil momentan TransferGo.

  Lista tarilor in care este disponibil TransferGo
  Lista tarilor in care este disponibil TransferGo (click pe poza pentru marire)

  Poti trimite bani in si din oricare dintre tarile mentinate mai sus, cu exceptia Australiei, a Africii de Sud, si a Statelor Unite.

  Deoarece TransferGo a fost doar recent lansat in aceste 3 tari, momentan nu poti decat sa trimiti bani din Romania acolo – dar nu si invers.

  Folosesc acest serviciu personal (in calitate de student in Anglia) si garantez pentru siguranta transferurilor si profesionalismul echipei.

  Pentru ca pe mine m-a ajutat, vreau sa-ti arat si tie cum sa folosesti TransferGo. Mai mult, daca urmezi in detaliu acest ghid, vei beneficia de primele 2 transferuri complet gratuit (comision zero).

  Transfer bancar international online: 3 pasi simpli

  Urmand cei 3 pasi iti vei crea un cont TransferGo pe care il vei putea folosi oricand pentru a trimite bani in (si din) Romania, oriunde in lume.

 • La Pasul 1 iti arat cum iti creezi un cont TransferGo simplu si rapid, doar cu adresa de e-mail – atat pentru uz individual, cat si pentru firme.
 • La Pasul 2 iti arat cum initiezi un transfer bancar online, fara comision (din perspectiva expeditorului).
 • La Pasul 3 iti arat cum finalizezi transferul prin transfer bancar (la ghiseu, sau internet banking) sau prin plata cu cardul (de acasa, eviti cozile de la banca).
 • TransferGo e foarte simplu de folosit, iar majoritatea pasilor sunt intuitivi.

  Ii explic, totusi, foarte detaliat, pentru ca oricine sa poata folosi acest ghid. Asadar, hai sa incepem!

  Pasul 1 – Creeaza-ti un cont TransferGo

  Pentru a beneficia de primul transfer gratuit, intra pe site-ul oficial TransferGo folosind acest link (click aici).

  Nota: Daca vrei sa-ti inregistrezi contul pe firma, iti recomand sa folosesti linkul pentru persoane juridice cand iti faci contul (click aici). Astfel vei avea anumite beneficii in plus, inclusiv o rata de schimb valutar mai avantajoasa.

  Pentru instructiunile de la Pasul 1 te poti uita la video mai jos, sau poti urma mai departe articolul. Pasii 2 si 3 nu sunt acoperiti in video.

  Pasul 1 – Crearea contului TransferGo, in format video.

  Odata ajuns pe site, apasa “Cont Nou” in partea de sus a site-ului – ca in Poza 1 mai jos (vezi chenarul rosu din poza).

  Creare cont TransferGo: Pasul 1
  Poza 1 – Crearea unui cont TransferGo (click pe poza pentru marire)

  Urmeaza sa introduci e-mailul tau in chenarul specific si sa apesi butonul albastru “Cont nou personal” – ca in Poza 2 mai jos (vezi chenarul rosu).

  Nota: Daca nu ai o adresa de e-mail, atunci creeaza-ti un e-mail intai (click aici).

  Nota pentru conturi pe firma: Daca inregistrezi contul pe firma (si ai folosit linkul special pentru persoane juridice), apasa pe chenarul “Business” intai. Apoi introdu numele companiei si adresa de e-mail, urmand sa apesi butonul albastru “Cont nou business.”

  Creare cont TransferGo: Pasul 2
  Poza 2 – Introdu adresa ta de e-mail (click pe poza pentru marire)

  Daca ai scris adresa de e-mail corect, vei vedea urmatorul mesaj de confirmare:

  Creare cont TransferGo: Pasul 3
  Poza 3 – Mesajul de confirmare (click pe poza pentru marire)

  Ultimul pas pentru crearea contului este sa ne verificam e-mailul (pe GMail, Yahoo, sau orice alt serviciu de e-mail folosesti) – in cazul meu este vorba de GMail.

  Gasim in inbox un e-mail cu titlul “Activeaza contul tau TransferGo” si dam click pentru a-l citi.

  In interiorul acestui e-mail, apasam butonul verde pe care scrie “Activeaza contul tau” (vezi chenarul rosu din Poza 4 mai jos).

  Creare cont TransferGo: Pasul 4
  Poza 4 – Activam contul TransferGo (click pe poza pentru marire)

  Dupa ce am dat click, ne alegem o parola pe urmatoarea pagina. O scriem de doua ori in cele doua chenare.

  Ne asiguram ca limba selectata este Romana, dupa care apasam butonul “Finalizeaza inregistrarea” – ca in Poza 5 mai jos (vezi chenarele rosii).

  Creare cont TransferGo: Pasul 5
  Poza 5 – Ne alegem o parola (click pe poza pentru marire)

  Felicitari! Daca vezi imaginea din Poza 6, tocmai ti-ai creat cu succes un cont TransferGo!

  La pasii 2 si 3 mai jos am sa-ti explic cum sa-l folosesti pentru a trimite bani international ieftin si rapid.

  Creare cont TransferGo: Pasul 6
  Poza 6 – Felicitari! Ti-ai creat contul si ai terminat Pasul 1 (click pe poza pentru marire)

  Daca vrei sa initiezi un transfer acum, apasa butonul “Creeaza o inregistrare” si treci la pasul 2 mai jos (daca te razgandesti, vei putea anula transferul oricand).

  Daca nu vrei sa initiezi un transfer acum, este suficient sa continui cu Pasul 2 al acestui articol mai tarziu. Continua sa citesti ca sa stii de ce date (ale destinatarului) vei avea nevoie cand vei intentiona sa trimiti bani.

  Nota: Pasul 1 trebuie urmat o singura data – la inceput – pentru a ne crea contul. Pasii 2 si 3 (de mai jos) vor trebui urmati de fiecare data cand vei dori sa faci un nou transfer.

  Nota: Destinatarul (persoana careia vrei sa-i trimiti bani) nu are nevoie de cont TransferGo – dar are nevoie de un cont bancar (nu conteaza la ce banca).

  Pasul 2 – Initiaza un transfer bancar international online

  Daca tocmai ai terminat Pasul 1 si ai apasat “Creeaza o inregistrare” – atunci sari direct sub Poza 9 mai jos.

  Daca ai decis sa revii la articol mai tarziu, va trebui intai sa ne autentificam pe TransferGo. Asadar intram din nou pe pagina de transfer (click aici).

  Apoi apasam butonul “Autentificare” din partea de sus a site-ului.

  Initiere transfer bancar: Pasul 1
  Poza 7 – Autentificarea in contul TransferGo (click pe poza pentru marire)

  Uneori va fi necesar ca pe urmatoarea pagina sa introducem adresa de e-mail si parola cu care ne-am inregistrat la Pasul 1.

  Daca site-ul ne cere e-mailul si parola, pur si simplu le introducem si apasam butonul albastru “Autentificare.”

  Initiere transfer bancar online: Pasul 2
  Poza 8 – E-mailul si parola contului (click pe poza pentru marire)

  Pentru a initia un transfer dupa ce ne-am autentificat in cont, apasam butonul verde “Trimite Bani” (ca in Poza 9 mai jos).

  Initiere transfer international: Pasul 3
  Poza 9 – Initierea transferului bancar (click pe poza pentru marire)

  Sub “Detaliile Transferului” alegem tara din care vrem sa trimitem banii, precum si suma pe care vrem sa o trimitem. Apoi alegem si tara in care vrem sa trimitem banii.

  In exemplul de mai jos, vom initia transferul a €300 din Italia in Romania.

  Site-ul ne va arata automat suma exacta care va fi primita de catre destinatar. In exemplul nostru, €300 la cursul valutar din momentul scrierii acestui articol insemna exact 1311.80 RON.

  Verificam rezumatul transferului in partea din dreapta a site-ului, unde ni se dau si alte informatii utile precum:

  1) suma economisita fata de alte servicii cu comisioane uriase precum comisioanele Western Union (in acest exemplu, economisim €13);

  2) durata transferului – data si ora exacta la care banii vor ajunge in contul destinatarului (in cazul nostru, trimitem banii pe 14 Octombrie – deci vor ajunge pe data de 15 Octombrie inainte de ora 17:30).

  Pentru a beneficia de primul transfer complet gratuit apasam pe textul albastru “Ai un cod de reducere?” (vezi chenarul rosu din Poza 10 mai jos) – apoi introducem codul DOARTRANSFER.

  Dupa ce am scris codul, apasam butonul “Continua.”

  Transfer de bani online: Pasul 4
  Poza 10 – Detaliile transferului (click pe poza pentru marire)

  Pe urmatoarea pagina vom introduce datele destinatarului.

  Nume si prenume – iti recomand sa introduci numele complet al destinatarului, adica numele de familie exact cum apare in buletin (inclusiv toate prenumele in ordinea corecta).

  IBAN – acesta este codul contului bancar al destinatarului, pe care el sau ea ar trebui sa-l stie (daca nu, se poate obtine foarte usor intreband la banca).

  Detalii – acestea sunt detaliile (cu alte cuvinte, scopul) transferului. Iti recomand sa introduci ceva generic precum “Cadou” sau “Datorie” ca in Poza 11 mai jos.

  Dupa ce am verificat corectitudinea acestor date, apasam “Confirma detaliile.”

  Trimite bani online: Pasul 5
  Poza 11 – Datele destinatarului (click pe poza pentru marire)

  Daca acesta e primul transfer pe care il faci, pe urmatoarea pagina va trebui sa introduci datele tale (ale expeditorului). TransferGo le va tine minte si nu-ti va cere sa le re-introduci pentru transferurile urmatoare.

  Introducem toate datele cu atentie si ne asiguram ca sunt reale, intrucat legea (impotriva spalarii de bani) ii obliga pe cei de la TransferGo sa mentina evidenta datelor corecte ale utilizatorilor.

  Cele mai importante detalii la acest pas sunt numele si prenumele.

  Iti recomand sa introduci numele tau complet – adica numele de familie exact cum apare pe cardul bancar (prioritar) sau pe buletin (doar daca nu ai card), inclusiv toate prenumele in ordinea corecta.

  Astfel te asiguri ca ti se va permite sa folosesti cardul bancar pentru transferuri mai tarziu.

  Dupa ce am verificat corectitudinea datelor introduse, apasam “Confirma detaliile.”

  Transfer de bani: Pasul 6
  Poza 12 – Datele expeditorului (click pe poza pentru marire)

  Odata ce am confirmat detaliile, TransferGo ne va da informatiile cu care trebuie sa mergem la banca pentru achitarea transferului.

  Transfer bancar online: Pasul 7
  Poza 13 – Decidem cum vrem sa achitam transferul (click pe poza pentru marire))

  Urmatorul pas este achitarea transferului – adica plata efectiva a banilor care urmeaza sa fie transferati. Iti explic modalitatile de plata mai jos, la Pasul 3.

  Nota: daca vrem sa anulam transferul, apasam “Anuleaza inregistrarea” (vezi chenarul verde din Poza 13 mai sus). Vei putea anula transferul si mai tarziu in cazul in care te razgandesti.

  Pasul 3 – Achita transferul

  Transferul poate fi achitat oricand – si nu trebuie neaparat sa-l achiti acum. Odata ce achitam transferul, banii vor ajunge in contul destinatarului in ziua urmatoare din cursul saptamanii (weekendurile se exclud).

  Daca vrei sa achiti transferul mai tarziu, nicio problema – apasa butonul “Am efectuat o tranzactie” si revino mai tarziu pentru a face plata.

  Daca vrei sa-l achiti acum (destinatarul va primi banii in sub 24 ore), ai doua optiuni:

  1) Il poti achita de la orice banca, prin transfer bancar local (trebuie sa mergi la ghiseu, sau sa faci transferul prin Internet Banking).

  2) Daca ai card bancar il poti achita chiar acum, instantaneu, de acasa (nu stai la rand la banca, iar comisionul va fi exact acelasi – nimic in plus). Aceasta este metoda cea mai sigura, pe care o recomand.

  Explic ambele optiuni in detaliu, mai jos.

  1) Daca vrem sa-l achitam prin transfer bancar

  Daca ai Internet Banking poti face un transfer bancar online, de acasa, in contul dat de TransferGo (vezi Poza 13 mai sus).

  Daca nu, notam datele pe care ni le-a dat TransferGo (vezi Poza 13 mai sus) si mergem la banca.

  Cerem sa facem un transfer (ordin de plata sau alimentare cont) in contul bancar pe care ni l-a dat TransferGo.

  Folosim numele dat de ei (in exemplul nostru din Poza 13, TRANSFERGO LTD), IBAN-ul (in exemplul nostru, DE15700222000020035323), numele bancii destinatare (in exemplul nostru, Fidor Bank AG), si codul SWIFT/BIC (in exemplul nostru, FDDODEMMXXX).

  Foarte important este sa mentionam la detaliile transferului codul de referinta dat de TransferGo (in exemplul nostru, TG106681) – astfel TransferGo va sti ca banii sunt asociati transferului pe care tocmai l-ai initiat, si va sti in ce tara si carui destinatar sa ii trimita.

  La fel de important este sa trimitem suma exacta pe care am introdus-o in TransferGo (in exemplul nostru, exact €300.00).

  Dam bancii cei €300.00 (sau orice alta suma am introdus pe site spre a fi trimisa), iar banii vor ajunge in contul bancar al destinatarului in urmatoarea zi lucratoare, inainte de ora 17:30.

  Nota: cand folosesti aceasta metoda pentru achitarea transferului, este posibil ca unele banci sa perceapa o taxa mica (de cativa eurocenti) pentru procesare – in special daca trimiti bani din Italia sau Spania.

  Poti alege sa o platesti (e insignifiant de mica), sau poti face plata cu cardul (vezi mai jos la punctul 2). Achitand transferul cu cardul, esti 100% sigur ca nu vei fi taxat nimic in plus.

  2) Daca vrem sa-l achitam acum, cu cardul (recomandat)

  Daca ai card bancar, plata cu cardul este de departe cea mai simpla, sigura si rapida metoda de a achita transferul – dar merita mentionat ca momentan TransferGo accepta plati cu cardul doar din UK (card in moneda GBP) sau din tarile Europene (card in moneda EUR).

  Din acest motiv, nu vei putea face plata cu un card daca vrei sa transferi bani din Romania in strainatate – caz in care va trebui sa apelezi la transferul bancar (il poti face ori la ghiseu, ori prin internet banking de acasa – vezi punctul 1 mai sus).

  Achita transferul bancar international (card)
  Poza 14 – Plata transferului cu un card (click pe poza pentru marire)

  Apasam “Card de debit” ca in Poza 14 mai sus (vezi chenarul verde).

  Numele va fi deja introdus, exact asa cum l-ai scris tu mai devreme la Pasul 2. Trebuie sa fie scris asa cum apare el pe card, si nu ai cum sa-l mai modifici in acest punct (de aceea a fost important sa-l scriem din prima corect la Pasul 2).

  Numarul cardului si data de expirare (luna si anul) le gasesti pe fata cardului. Le introducem ca in chenarul rosu din Poza 14 de mai sus, si le verificam pentru a ne asigura ca le-am introdus corect.

  CV2 este un cod format din ultimele 3 cifre care sunt scrise cu negru pe spatele cardului (vezi Poza 15 mai jos, unde codul din 3 cifre este “000” – dar al tau va fi diferit).

  Codul CV2
  Poza 15 – Gasirea codului CV2 pe card (click pe poza pentru marire)

  Introducem aceste date si apasam butonul “Plateste: 300.00 EUR” (300.00 EUR pentru exemplul nostru – dar la tine va fi scrisa suma pe care doresti tu sa o trimiti).

  Dupa apasarea butonului, asteptam cu rabdare pana ce se incarca pagina complet (posibil sa dureze pana la 10-20 secunde) – nu apasam refresh, reload, si nimic altceva.

  Cand pagina se va incarca complet, vom primi un mesaj cum ca plata prin card a fost efectuata cu succes.

  Felicitari! Banii tai vor ajunge in contul bancar al destinatarului in urmatoarea zi lucratoare, inainte de ora 17:30.

  Nota: daca ai card VISA, uneori vei fi nevoit sa introduci o parola imediat dupa ce apesi butonul “Plateste: 300.00 EUR.” Ar trebui sa stii care este aceasta parola – in caz contrar, adreseaza-te bancii care ti-a eliberat cardul pentru a o recupera.

  Nota: daca ai intampinat vreo problema, probabil nu ai introdus datele cardului corect – sau nu ai bani suficienti pe card pentru achitarea completa a transferului (in exemplul nostru, sa spunem, ai mai putin de €300 in cont).

  Al doilea transfer bancar international gratuit

  Vei putea obtine inca un transfer gratuit, cu un al doilea cod de reducere.

  Dupa ce ai efectuat primul transfer, TransferGo este obligat prin lege sa iti verifice identitatea inainte sa-ti permita sa faci un al doilea transfer.

  Procesul de verificare este foarte simplu – ti se va cere sa incarci pe site o poza cu orice act de identitate oficial pe care il detii (pasaport, buletin romanesc, carte de identitate din tara in care te afli, permis de conducere, etc.).

  Pur si simplu faci o poza cu telefonul mobil unuia dintre aceste acte (sau il scanezi), si o incarci pe site – ti se va cere acest lucru cand initiezi cel de-al 2-lea transfer. In cazul meu, am facut o poza pasaportului cu telefonul.

  Dupa ce incarci documentul pe site, astepti o perioada (mai putin de o zi) ca cei de la TransferGo sa il verifice.

  Odata ce a fost verificat, vei primi instant pe adresa de e-mail un cod pe care il poti folosi pentru a obtine al doilea transfer gratuit.

  Transfer Bancar International Gratuit
  Utilizarea codului promotional TransferGo pentru al doilea transfer gratuit.

  Vei folosi acest cod oricand vei dori sa beneficiezi de al doilea transfer gratuit, exact cum am facut mai devreme cu primul cod (la Poza 10). Animatia de mai sus ilustreaza acest proces.

  Transfer bancar international intre conturile proprii

  Merita mentionat ca poti folosi TransferGo si pentru a-ti transfera banii rapid dintr-un cont in altul.

  Sa zicem ca ai un cont in EUR in Italia, dar vrei sa trimiti banii intr-un alt cont tot al tau pe care il ai deschis in Romania in valuta RON.

  Poti folosi TransferGo si pentru acest tip de transfer – in acest caz, tu vei fi si expeditor (unde vei introduce informatiile contului din Italia) si destinatar (unde vei introduce informatiile contului din Romania).

  Te-a ajutat acest articol?

  Toti avem un prieten care lucreaza in strainatate, sau care trimite bani in sau din strainatate platind comisioane uriase. Tu pe cine cunosti care foloseste Western Union, Moneygram, Paypal sau alt serviciu scump de trimis bani international?

  Vreau sa-i trimiti acest articol si sa-l ajuti sa economiseasca! Alternativ, daca ti-a placut acest articol, te rog sa-i dai un Like folosind butoanele de mai jos!

  Daca ai orice problema, intrebare, sau ceva de adaugat la articol, te invit sa scrii un comentariu. De obicei raspund in mai putin de 24 de ore.

  Pe data viitoare,
  Andrei

  { 94 comments… add one }

  • oana 30/09/2015, 17:46

   Cum se procedeaza daca cineva din strainatate are sa-mi achite o suma de bani si vrea sa-mi creez un cont de PayPal pt.achitarea ei? Ce fac trebuie sa-mi creez un cont intai la o banca si apoi cum procedez pt. a primi acea suma de bani rapid si sigur? Doresc ca acest transfer de bani sa se faca prin Transfer Go. As dori sa-mi indrumati pasii pt.a ma putea lamuri. Multumesc Oana

   Reply
   • Andrei Atudorei 13/10/2015, 19:33

    Buna Oana,

    In primul rand, daca nu ai cont la o banca, va trebui sa-ti creezi unul. Nu conteaza prea mult banca – alege orice banca cunoscuta din Romania (BRD, BCR, ING, etc.)

    Vei avea nevoie de cont bancar indiferent daca vrei sa primesti banii prin TransferGo sau Paypal.

    Prin TransferGo va fi mai ieftin (comisioane mai mici) si primesti a doua zi banii direct in contul bancar. Cel care iti trimite banii (in calitate de expeditor) va trebui sa isi creeze un cont TransferGo (tu, ca destinatar, nu vei avea nevoie de unul). Il poti indruma catre aceasta pagina (doarpeinternet.com/transfer-bancar-international) ca sa isi creeze un cont.

    Datele de care va avea nevoie cel care iti trimite banii sunt Numele tau complet (cu care ti-ai deschis contul bancar) si IBAN-ul contului bancar (ti-l da banca cand iti deschizi cont).

    Prin Paypal e putin mai complicat – trebuie sa primesti banii in contul tau de Paypal intai, apoi sa-i retragi tu in contul bancar de acolo. De asemenea Paypal e de 6-7 ori mai scump in ceea ce priveste comisioanele si de obicei transferul dureaza mai mult.

    Sper ca te-a ajutat! Multumesc pentru comment si imi pare rau ca ti-am raspuns asa tarziu. Daca mai ai vreo intrebare, imi poti scrie aici 🙂

    Reply
    • razvan 21/09/2016, 16:18

     prietene tu ai folosit vreodata paypal? sau vb asa la gramada? au comisioane foarte mici! ca e mai comlicat, da in oarecare masura, ai nevoie de conturi paypal atribuite ambelor conturi bancare (expeditor/destinatar) si retragerea dureaza 2 zile lucratoare(in Romania), in UK este instant!
     Eu folosesc acest serviciu de 3 ani si sunt foarte multumit, plus ca e printre cele mai sigure mijloace de plata din lume!
     Poate fi folosit intre orice tari din lume daca poti asocia contul bancar din tara respectiva cu un cont paypal!
     La £1000 trimisi UK-Ro am platit comision £6,5! daca transfergo are comision mai mic jos palaria! In rest aveti grija de banutii vostri munciti si toate cele bune!

     Reply
     • Andrei Atudorei 26/09/2016, 19:40

      Salut Razvan,

      Corect ce zici – ca si tine, am folosit Paypal si in Romania si in UK. Nu zic ca Paypal nu e foarte fain – ba dimpotriva, am scris un articol despre cat de fain e, si il folosesc de vreo 10 ani.

      Cu toate astea, cand faci primul transfer prin TransferGo ai comision 0. Adica, in exemplul dat de tine, plateai cu £6.5 mai putin – si aveai si banii in RON in loc de GBP daca asa voiai, si direct in contul bancar (in 24 ore nu in 2 zile lucratoare).

      Altceva ce n-ai mentionat e ca Paypal iti mai ia €2 cand ii retragi in România (cele doua zile lucratoare). Plus ca daca-i vrei in RON in Romania, ii vei schimba la banca si banca iti va lua confortabil mai mult decat £6.5 prin schimbul valutar (care la TransferGo e de obicei mai avantajos).

      Succes!

      Reply
  • Cristina 10/11/2015, 13:46

   banii care ii salvezi de la comision, ii pierzi la conversia valutara. nu stiu daca se pierde tot atat, dar tot pierzi pentru ca nu ai alegerea sa-ti schimbi unde e mai convenabil. si parca tot e mai bine, ca e cam obositor sa merg la 3 banci mereu (de la una ii scot, la una ii schimb si la una ii depun in contul meu).

   Reply
   • Andrei Atudorei 10/11/2015, 18:29

    Buna Cristina,

    Iti garantez, din experienta mea personala, ca merita. TransferGo castiga bani doar si doar din conversia valutara, care de obicei e mai avantajoasa decat a bancilor (sau, in cel mai rau caz, foarte apropiata de bancile cu cel mai avantajos comision la momentul respectiv). Deci partea cu “nu mai platesti comision” e cat se poate de reala.

    Motivul pentru care TransferGo isi permit sa ofere o conversie valutara foarte avantajoasa e ca ei au costuri foarte reduse. Hai sa ne gandim putin… TransferGo nu au costuri de intretinere foarte mari (ce “imobiliare” au ei de platit? au doar un site pe care trebuie sa-l intretina). Acum hai sa ne gandim ce au bancile de platit… sutele si miile de sucursale, cu mii de angajati, si multe alte costuri operationale foarte mari.

    Pentru ca TransferGo functioneaza doar online (deci costurile lor sunt mult mai mici decat ale bancilor), isi vor permite mereu sa ofere o conversie valutara mult mai avantajoasa decat a bancilor.

    Multumesc mult pentru comentariu! Sper ca te-a ajutat articolul 🙂 daca ai folosit TransferGo, te rog sa mai lasi un comentariu si sa ne spui cum a fost!

    O zi buna,
    Andrei

    Reply
  • Hann 17/11/2015, 14:07

   Poate greșesc dar văd o posibilitate de a rămâne cu contul golit. Dacă cineva intră în posesia cardului meu, are toate datele necesare pentru crearea unei adrese de e_mail, a unui cont pe TransferGO, după care poate foarte ușor să îmi golească ( să transfere ) contul bancar. La orice operațiune cu cardul ar trebui să se ceară codul pin.
   Corectează-mă dacă greșesc.

   Reply
   • Andrei Atudorei 17/11/2015, 21:56

    Salut Hann,

    Daca cineva iti fura cardul, contul tau poate fi golit oricum.

    Il poate folosi ca sa cumpere diferite chestii online, sau ca sa-ti transfere toti banii pe contul lui de Paypal, sau multe alte moduri de a te lasa fara bani.

    Totusi n-ar trebui sa-ti faci griji. Daca ti-ai pierdut cardul, primul lucru pe care il faci este sa mergi la banca si sa-i anunti ca nu mai e in posesia ta. Cei de la banca il vor anula, si vor putea chiar sa inverseze tranzactiile facute cu cardul in ultimele 24-48 ore.

    Codul PIN nu se cere niciodata pentru plati pe Internet, scopul sau fiind pur si simplu pentru plati fizice (cand esti tu acolo, dar vrei sa platesti folosind cardul) sau pentru retrageri de la ATM.

    In online in schimb, daca ai un card VISA cel putin, iti poti crea o parola (echivalent unui PIN) pe care orice site online pe care vrei sa platesti cu cardul (inclusiv TransferGo) il va cere de fiecare data cand e folosit cardul tau pentru plata.

    Astfel, degeaba intra altcineva in posesia cardului tau, daca nu cunoaste parola respectiva. Poti intreba la banca daca vrei sa afli mai multe despre parola VISA.

    De asemenea tine minte ca acea persoana ar avea nevoie si de datele tale personale (Nume complet, Data nasterii, Adresa ta completa pe care ai folosit-o cand ai creat contul bancar) ca sa-ti foloseasca cardul pe TransferGo. Pe langa asta, in situatia absurda in care sa zicem ca se intampla, TransferGo fii sigur ca are datele fiecarui transfer care a fost facut, si il vor gasi cu usurinta pe cel in cauza. De asta iti cer bancile toate detaliile despre tine cand iti faci cont bancar – pentru securitate (stiu cine esti si ce tranzactii faci, precum si de unde vin banii).

    Mult succes si mersi pentru comentariu, sper ca ti-a fost de folos articolul, si ca ti-am raspuns la dubii! Daca mai ai vreo intrebare, te invit sa mai lasi un comentariu – o seara buna!

    Reply
  • Hann 18/11/2015, 07:14

   Ei, despre reversul tranzacțiilor din ultimele 24-48 de ore nu știam nimic, mulțumesc. În rest ai dreptate, se poate face și securizarea 3D și atunci la orice tranzacție se va cere o parolă.
   Postarea ta îmi este de ajutor, mulțumesc.
   Toate cele bune. 🙂

   Reply
   • Rodica Ifrim 04/09/2016, 09:05

    Dupa cite stiu daca cineva iti goleste contul bancar ,iar tu te duci si ii anunti bancile sint obligate sa-ti dea banii toti pe care i-ai avut in banca si de recuperarea lor se ocupa ei sau intra la pierderi.Deci pentru tine nu este nici un risc .Nu stiu in Romania dar in America unde locuiesc asa este..

    Reply
  • elena 29/11/2015, 21:52

   Buna seara,
   Pot trimite din UK in Romania in cont bancar tot pe numele meu prin Transfer Go(contul si cardul VISA sunt active)
   Se face o verificare ca la PayPal?
   Logic ar trebui sa functioneze.
   Multumesc,
   O seara faina !

   Reply
   • Andrei Atudorei 29/11/2015, 21:59

    Buna Elena,

    Da, am facut personal un transfer din contul meu din UK (cu cardul VISA direct online), in contul meu din Romania – ambele conturi pe acelasi nume, al meu.

    TransferGo permite transferul, si nu va face nicio verificare (nu e ca Paypal).

    Singura chestie care se poate intampla e ca banca ta sa nu permita transferul, daca faci plata online cu cardul UK cat timp te afli pe teritoriul Romaniei. Asta e o metoda de securitate pe care banca o foloseste (de exemplu daca cineva iti fura cardul in UK si incearca sa il foloseasca in numele tau din Romania).

    Te sfatuiesc sa incerci, 99% sigur va merge (pentru mine a mers fara probleme chiar si cand ma aflam pe teritoriul Romaniei).

    Daca incerci, sa revii te rog si sa ne spui intr-un comentariu daca a mers! 🙂

    O seara buna,
    Andrei

    Reply
    • razvan 21/09/2016, 16:25

     da-ne un exemplu te rog la ce suma ai transferat ce comision ai platit?(UK-Ro) multumesc.

     Reply
     • Andrei Atudorei 26/09/2016, 19:48

      Salut Razvan,

      La primul transfer daca te inregistrezi prin linkul din articol, comisionul este 0. Adica toti banii pe care-i trimiti ajung la destinatar, la schimbul valutar real al momentului (fara comisioane “ascunse” in rata de schimb valutar).

      De la al doilea transfer incolo, comisionul fix este de £0.99 din UK, sau de 9 RON din Romania, de exemplu – indiferent de suma. Apoi, rata de schimb valutar este mai avantajoasa sau cel putin la fel de buna cu cel mai avantajos curs oferit in ziua respectiva de banci.

      Cat am trimis si cat a ajuns depinde mult de cursul valutar din ziua in care am trimis. Daca vrei neaparat un exemplu, am trimis 7500 RON din Romania si au ajuns £1293.4 la destinatar in UK pe 15 Februarie 2016 (pe atunci, lira inca era ~6.3 lei).

      Daca as face acum exact acelasi transfer, 7500 RON din Romania ar ajunge £1454.53 in Anglia – poti sa verifici si tu direct pe site-ul TransferGo, chiar si inainte sa-ti faci cont.

      Succes!

      Reply
  • Mau 10/12/2015, 21:08

   Salut. Vreau sa stiu daca pot face transfer din UK -GBP in România tot GBP ? Mai exact, vreu lire cash in Ro. Mulțumesc.

   Reply
   • Andrei Atudorei 10/12/2015, 21:10

    Salut,

    Momentan nu se poate.

    Daca trimiti GBP din UK, in Romania poti alege sa primesti ori RON ori EUR.

    Succes!

    Reply
  • Dana 13/12/2015, 22:51

   Buna seara,
   multumesc pentru informatii, ma ajuta. Nu am inteles daca pot trimite euro dintr-un cont pe care il am in Ro , unei persoane din Ungaria, care sa primeasca tot euro, nu moneda lor locala. Contul meu e in Ron.

   Reply
   • Andrei Atudorei 14/12/2015, 00:08

    Buna Dana,

    Da, cat timp trimiti RON din Romania, e OK.

    In Ungaria banii vor ajunge ori in EUR ori in HUF (moneda locala) – tu decizi.

    Uita-te la Poza 10 din articol. Cand trimiti banii urmand pasii din articol, la pasul respectiv selectezi din Romania in Ungaria. Apoi apesi pe casuta de mai in dreapta “Ungariei” pe care va scrie HUF la tine. Selectezi EUR in loc de HUF si atat. Restul pasilor sunt exact la fel 🙂

    Daca mai ai vreo intrebare, poti sa mai lasi un comentariu si-ti voi raspunde.

    Sper ca te ajuta, mult succes! 🙂

    Reply
    • Dana 14/12/2015, 09:13

     Multumesc mult, ajuta sigur. Ieri am fost la BRD si ma costa 40 EUR pentru a trimite 100 EUR! Prin internet banking se reduc comisioanele, platesc “doar” 20 EUR pentru a trimite 100….

     Reply
     • Andrei Atudorei 14/12/2015, 12:52

      Da, comisioanele bancilor din Romania pentru transferuri internationale sunt ridicole 🙂 ma bucur mult ca ti-a fost de folos articolul!

      Te invit sa ne mai lasi un comentariu si sa ne spui cum a fost cand au ajuns banii. TransferGo e un serviciu nou si inovativ pe piata, iar multi romani inca sunt foarte sceptici. Cu cat mai multi care il folosesc si isi impartasesc experienta, cu atat mai putini bani aruncati pe comisioane 🙂

      Multumesc pentru comentariu si mult succes!

      Reply
      • Dana 28/12/2015, 12:21

       Multumesc mult, am trimis banii, am primit a doua zi un mesaj cand au fost transferati banii in contul din Ungaria, cursul de schimb a fost ok, si am economisit minim 20 EUR. Mi-au trimis si mesaj cu un cod promotional pentru transfer in perioada sarbatorilor,ce sa zic, ma bucur ca ti-am gasit articolul. Sincer, mi-a fost oarecum teama sa nu pierd banii, dar eram atat de revoltata ca imi cereau de la banca atatia bani comision, ca am riscat, gandindu-ma ca daca merge, voi avea variante pentru urmatoarele transferuri.
       Acum trebuie sa-mi inchid contul in euro pe care m-au pus sa-l fac cei de la BRD:)

     • Andrei Atudorei 29/12/2015, 01:14

      🙂 Ma bucur ca ti-a fost de ajutor! Multumesc mult ca ai scris mesaj aici, astfel ii ajutam si pe altii sa aiba putin mai multa incredere.

      Cei de la TransferGo sunt regulati de autoritatile competente, niciodata nu o sa “fure” sau “piarda” banii clientilor. Sper ca iti va fi de folos si te va ajuta sa economisesti in continuare!

      Reply
  • Popa Daniel 13/01/2016, 00:10

   Se pot trimite bani intre două conturi din România?
   Merită? Cât durează transferul?

   Reply
   • Andrei Atudorei 13/01/2016, 20:26

    Salut Daniel,

    TransferGo merita folosit pentru transferuri internationale. Nu cred ca are rost sa-l folosesti pentru un transfer local, poti pur si simplu sa ceri un astfel de transfer la banca (sau sa-l faci tu insuti prin Internet Banking daca ai – daca nu, iti poti deschide cont de Internet Banking la banca ta).

    Succes!

    Reply
  • MARIA BASTIC 18/01/2016, 00:13

   Cum pot primi bani prin transfer din Afganistan in Uk.Multumesc

   Reply
  • Lidia 19/01/2016, 01:03

   Buna seara,

   As dori sa stiu daca se poate sa platesc a doua zi in contul TRANSFERGO dupa ce inregistrarea s-a facut si se asteapta transferul local.
   Multumesc.

   Reply
  • gigi 25/01/2016, 17:40

   daca am facut un transfer si nu am pus …TG…respectiv …finca nu am gasit unde ssa il scriu ….bani mai ajung ..?….mentionez ca din contul meu bani au fost retrasi

   Reply
   • Andrei Atudorei 25/01/2016, 22:02

    Salut Gigi,

    Uite aici o parte importanta din articol:

    “Foarte important este sa mentionam la detaliile transferului codul de referinta dat de TransferGo (in exemplul nostru, TG106681) – astfel TransferGo va sti ca banii sunt asociati transferului pe care tocmai l-ai initiat, si va sti in ce tara si carui destinatar sa ii trimita.”

    Fara codul respectiv, TransferGo nu-si va putea da seama prea usor cum sa asocieze suma respectiva de bani cu tine.

    Cel mai probabil te vor suna sau iti vor scrie un e-mail ca sa clarifice transferul. In cel mai rau caz, vei primi banii inapoi si vei initia un nou transfer.

    Data viitoare iti recomand sa intrebi la ghiseul bancii cum poti scrie ceva la “detaliile transferului” pentru destinatar, si te vor lamuri ei.

    Te rog sa revii cu un comentariu aici cand se rezolva problema, si sa ne spui ce s-a intamplat! 🙂

    Mult succes!

    Reply
    • gigi 26/01/2016, 17:20

     Salut sa rezolvat am fost contactal si am mai dat ceva detalii ….tranferul a fost efectuat cu succes. multumesc pt ajutor

     Reply
     • Andrei Atudorei 26/01/2016, 18:31

      Salut Gigi,

      Ma bucur ca s-a rezolvat rapid. Mersi pentru comentariu, si mult succes! 🙂

      Reply
  • daniyl 07/02/2016, 16:14

   Buna ziua.Nu prea am inteles cum functioneaza acest serviciu.Sa rezumam un pic.Trebuie mers la o banca sa depunem suma de bani pe care o trimite-m in Romania din Italia in contul TransferGo si persoana din Romania trebuie sa mearga la banca cu datele pe care i le trimitem persoanei referitoare la tranzactie sa ridice banii sau cum mai exact ca nu am inteles.Si inca o problema nu am inteles daca se poate sa transferam direct de pe cardul nostru din fata calculatorului prin intermediul TransferGo direct pe cardul celui caruia dorim sa ii trimitem(inRomania)fara sa mai batem drumul la banca nici eu nici persoana respectiva.Multumesc.

   Reply
   • Andrei Atudorei 07/02/2016, 18:13

    Salut Daniel,

    Da, poti transfera bani folosind cardul din fata calculatorului. Banii vor ajunge in 24 ore lucratoare pe cardul celui care primeste banii. Nu trebuie sa mergi la banca decat daca nu ai card.

    Explic in detaliu exact cum sa faci transferul asta. Te rog sa urmezi ghidul si vei reusi sa-i transferi cu cardul, fara sa mergi la banca 🙂

    Daca mai ai vreo intrebare, te rog sa-mi scrii inca un comentariu aici.

    Succes!

    Reply
  • daniyl 08/02/2016, 08:05

   Multumesc de raspuns.Eu am citit ghidul tau dar nu am inteles exact dava se poate si cu cardul?Oricum acum m-am lamurit si despre lucrul asta .Eu acum doar ma interesez despre acest serviciu despre care nu auzisem deloc.Si inca o intrebare :Si cand se face transferul de pe card pe card se trece nr.de cont sau nr.de card ale celor doi utilizatori.

   Reply
   • Andrei Atudorei 08/02/2016, 19:45

    Salut Daniel,

    Da, se poate si cu cardul.

    TransferGo au deschis in 2012 si au zeci de mii de tranzactii reusite de atunci fara nicio problema. Ii poti folosi cu incredere 🙂

    Cand faci transferul cu cardul vei face plata pe site-ul TransferGo exact ca atunci cand cumperi ceva online (vei introduce numarul cardului tau, data de expirare, etc.). Citeste ghidul si urmeaza-l pas cu pas cand vei vrea sa faci un transfer. E explicat in detaliu fiecare pas pe care trebuie sa-l faci.

    Mult succes!

    Reply
  • PS 09/02/2016, 13:05

   Salut!
   Foarte interesanta modalitatea asta de transfer.

   Am insa o intrebare la care n-am gasit raspuns dupa ce am citit tot ce s-a scris: exista limita maxima de transfer? Poti transfera sume peste 10.000 euro?
   De ex: poti achita o masina cumparata din UE ?
   Multumesc.

   Reply
   • Andrei Atudorei 09/02/2016, 14:06

    Salut,

    Din cate stiu eu nu exista o limita maxima de transfer, si nici nu vad vreun motiv pentru care ar exista. Dar daca vrei sa fii 100% sigur, iti recomand sa suni la TransferGo Romania (+40 31 630 1568) si iti vor putea da ei informatii precise, direct de la sursa, pentru orice intrebari ai 🙂

    Personal nu cred ca ar trebui sa fie prea multe impedimente, dar in acelasi timp nu cred ca vei putea transfera o suma mare din prima. In mod normal, dupa ce faci primul transfer, TransferGo iti va cere sa iti verifici identitatea (le trimiti o poza cu un act de identitate). Cel mai probabil ti se va cere sa-ti verifici identitatea oricum inainte sa transfere o suma atat de mare (pentru asta, pur si simplu vei face o poza cu telefonul la un act de identitate).

    Inafara de asta nu vad vreo alta posibila problema.

    Sper ca ti-am fost de ajutor, mult succes!

    Reply
  • Cris 15/02/2016, 21:38

   Buna,
   As vrea sa stiu daca se pot transfera lire din UK intr-un cont de card in ron (conversia inteleg ca se face automat) fara ca posesorul cardului- cel care primeste banii in Romania, sa fie nevoit sa mearga la banca
   Multumesc!

   Reply
   • Andrei Atudorei 15/02/2016, 22:04

    Salut Cris,

    Da, poti transfera lire din UK intr-un cont de card RON din Romania. Si da, conversia se face automat.

    Transferul e facut automat iar posesorul cardului (din Romania) nu trebuie sa mearga la banca pentru finalizarea transferului. El/ea poate merge direct la magazine si sa plateasca cu cardul imediat ce banii au intrat in cont (dureaza mai putin de 24h in zilele lucratoare). Merge la banca (de fapt, la orice aparat ATM de scos bani) doar daca vrea sa scoata banii de pe card, in cash.

    Sper ca am inteles corect intrebarea ta. Daca mai ai vreo nelamurire, te rog sa mai scrii un comment 🙂

    Succes!

    Reply
  • Mada 23/02/2016, 00:35

   Buna , la inceputul articolului ai mentionat ca se poate economisii chiar si pt tranzactiile cu PayPal dar nu prea am inteles cum… sa zicem ca as vrea sa cumpar online, ebay spre exemplu accepta doar PayPal, imi poti explica cum ma ajuta Transfergo ? Multumesc pt articol, e bine sa fi informat !

   Reply
   • Andrei Atudorei 23/02/2016, 01:17

    Buna Mada,

    TransferGo nu te poate ajuta in cazul asta. Ei se ocupa doar cu transferuri internationle de bani intre doua persoane / firme (dar nu si cu plati catre comercianti, ca Paypal).

    Multi folosesc Paypal pentru astfel de transferuri internationale, caz in care ar fi mai eficient (si mai econom) sa folosesti TransferGo.

    Ma bucur ca ti-a placut articolul, mersi pentru comentariu!

    Reply
  • Mada 25/02/2016, 22:40

   Bun gasit,

   In cazul in care se doreste efectuarea unei tranzactii din Elvetia in Romania, se pare ca site-ul seteaza ca si moneda EUR, si nu CHF. In consecinta, la banca vom plati EUR sau CHF? Ma intereseaza daca e nevoie sa schimb sau pot sa platesc cu franci elvetieni 🙂 Multumesc

   Reply
   • Andrei Atudorei 25/02/2016, 22:54

    Buna Mada,

    Am verificat acum si, dupa cum ai spus, se pare ca nu poti transfera decat din moneda EUR (vor ajunge in moneda RON in Romania).

    Presupun ca ai un cont bancar in Elvetia, in moneda CHF – corect? In cazul asta, ti-as recomanda sa platesti cu cardul pe site (ca in ghidul de mai sus – ar trebui sa ai optiunea platii cu cardul la sfarsitul tranzactiei pe site-ul TransferGo). Daca platesti cu cardul, banca va converti automat CHF din contul tau in echivalentul a 300 EUR si va face plata catre TransferGo – iar apoi TransferGo va converti acei EUR in RON cand ii trimite in Romania.

    Daca nu ai posibilitatea cardului, atunci cel mai sigur ar fi sa intrebi la banca. In esenta, le vei spune ca vrei sa trimiti 300 EUR din contul tau, in contul pe care ti-l da TransferGo. Cei de la banca iti vor spune daca faci plata in CHF (echivalentul a 300 EUR la cursul zilei) direct la ghiseu, sau daca va fi necesar sa-i schimbi in EUR intai.

    Daca contul tau bancar din Elvetia e in CHF, imi imaginez ca nu va trebui sa-i schimbi separat. Ar trebui sa ii schimbe ei automat – atat timp cat faci clara chestiunea ca vrei sa platesti suma de 300 EUR (vrei sa ajunga la contul destinatar in euro).

    Sper ca te ajuta mesajul meu. Daca mai ai vreo intrebare, te rog sa mai lasi un comment. De asemenea daca faci transferul, te rog sa ne spui cum a mers in final – comentariul tau i-ar ajuta si pe altii in viitor 🙂

    Mersi si mult succes!

    Reply
  • Mada 25/02/2016, 23:43

   Merci de raspuns, si in situatia in care nu am deschis un cont pe numele meu? (in Elvetia)

   Reply
   • Andrei Atudorei 26/02/2016, 00:02

    Din pacate din motive de securitate (securitate impotriva spalarii de bani, etc.) ai nevoie de cont bancar ca sa poti trimite bani cu TransferGo.

    O alternativa ar fi sa ceri ajutorul cuiva care are cont bancar acolo.

    Ultima optiune ar fi Western Union sau Moneygram, dar cu comisioane prea mari. In special daca planuiesti sa transferi bani periodic, ti-as recomanda prima varianta 🙂

    Succes!

    Reply
  • bogdan toma 29/03/2016, 17:04

   Salut,cum fac sa transfer bani de pe tranferGO pe un cont paypal?
   multumesc!!!

   Reply
   • Andrei Atudorei 29/03/2016, 23:05

    Salut Bogdan,

    TransferGo si Paypal sunt doua servicii diferite. TransferGo lucreaza direct cu contul tau bancar, in timp ce Paypal foloseste contul tau bancar doar cand vrei sa trimiti bani de pe card in Paypal sau din Paypal pe card.

    Asadar nu ai cum sa transferi banii direct “de pe TransferGo pe Paypal,” dar poti transfera banii intr-un cont bancar prin TransferGo – iar apoi din contul respectiv sa-i retragi in Paypal.

    Succes!

    Reply
  • bogdan toma 30/03/2016, 15:20

   Salut Andrei,multumesc pt. raspuns,spune-mi atunci cum fac sa transfer bani din romania intr-un cont in canada,nu vad optiunea de a transfera din romania nicaieri,multumesc!!

   Reply
   • Andrei Atudorei 30/03/2016, 18:47

    Salut Bogdan,

    Poti face transferul din Romania in Canada prin TransferGo.

    Te rog sa urmezi ghidul de mai sus. La Pasul 2, alegi “Trimite din România” si “Primeşte în Canada” – daca urmezi pozele din ghid, sunt sigur ca vei gasi optiunea 🙂

    Daca mai ai vreo intrebare dupa ce treci prin pasii din articol, te rog sa-mi mai lasi un comment si-ti raspund cu placere.

    Succes!

    Reply
  • Sly 05/04/2016, 07:06

   Buna ziua!
   Nu sunt sigur daca am inteles, de aceea am o intrebare concreta:
   Vreau sa trimit din Romania o suma (in valoare de aproximativ 20.000 lei) unei persoane din Ungaria, pe contul ei (care va primi in forinti). Am cont in Banca Transilvania (cu card VISA), dar si Internet Banking. Pot realiza de acasa transferul (am banii pe cont) sau trebuie sa ma duc la banca? Daca pot de acasa, online, cum va fi mai avantajos, prin Internet Banking sau cu cardul, prin introducerea datelor de pe acesta?
   Multumesc

   Reply
   • Andrei Atudorei 05/04/2016, 15:23

    Salut,

    Da, poti realiza de acasa transferul prin Internet Banking (atat Internet Banking cat si transferul prin card sunt la fel de eficiente, ratele sunt aceleasi).

    Cardul in schimb nu-l poti folosi cand transferi RON – momentan TransferGo accepta cardul doar cand transferi dintr-o tara care foloseste moneda EUR sau GBP.

    Dar prin Internet Banking va functiona fara probleme, si fara niciun comision in plus.

    Daca mai ai vreo intrebare, te rog sa mai lasi un comentariu. Iar daca faci transferul, te rog de asemenea sa ne mai scrii un comentariu si sa ne spui cum a mers 🙂

    Mult succes!

    Reply
    • Sly 05/04/2016, 22:54

     Din pacate nu a recunoscut codul IBAN al destinatarului (“cod IBAN incorect”), desi acesta a fost verificat de cateva ori. Dupa cateva ore am fost nevoit sa trimit banii prin TransferWise (cu acelasi cod IBAN).

     Reply
     • Andrei Atudorei 05/04/2016, 23:22

      Hmm, nu am mai auzit de problema asta pana acum (la mine a mers ok), dar am sa transmit mesajul mai departe 🙂

      Ma bucur ca ai gasit o solutie sa rezolvi problema, si multumim pentru update!

      Reply
      • Titus - TransferGo 06/04/2016, 11:48

       @Sly vreau să te ajut să transferi data viitoare cu TransferGo, așa că te rog să ne trimiți pe hello@transfergo.com un email cu numărul tău de client și cu IBAN-ul de Ungaria (HU + 26 cifre) și colegii mei de la relații cu clienții vor rezolva problema întâmpinată.

  • Ovidiu 07/04/2016, 16:51

   Andrei, doresc sa trimit in cont in UK 3000 lire. Pot apela la comisionul de 0% pentru prim transfer ?

   Reply
  • ionut 10/04/2016, 11:33

   pot achita si facturile? Eu sunt in Germania si am un abonament in Romania la Vodafon

   Reply
   • Andrei Atudorei 15/04/2016, 18:17

    Salut Ionut,

    Poti trimite banii intr-un cont din Romania, iar apoi din contul respectiv poti plati facturile, desigur.

    Mult succes!

    Reply
  • Iulian 21/04/2016, 16:24

   Sa nu faceti aceasta gresala sa trimiteti prin transfergo. Eu am facut-o si mi-am blestemat zilele.
   Dupa ce faci transferul o sa va ceara o serie intreaga de documente( copie CI, dovada adresa, extras de cont pe ultimile 3 luni si dovada de unde provin banii)

   Reply
   • Andrei Atudorei 21/04/2016, 17:26

    Salut Iulian,

    Sunt convins ca acele date nu sunt cerute pentru fiecare transfer. Eu am facut multe transferuri cu ei si nu mi-au cerut documentele respective, doar o copie dupa buletin (eu am facut o poza cu telefonul si le-am trimis-o prin site) de la al doilea transfer incolo. Probabil tu ai incercat sa transferi o suma foarte mare, din prima?

    In rest verificarile sunt normale, vor fi facute doar o data (daca le-ai dovedit chestiile respective si transferi iar, nu vei mai avea nevoie de documentele alea), si e doar un semn ca TransferGo opereaza 100% legal. E normal sa verifice chestiile astea. Nu cred ca-i un motiv bun sa-ti blestemi zilele 🙂

    Multumim pentru mesaj, succes!

    Reply
  • Alex 22/04/2016, 13:29

   E interesant articolul, dar poate sugerati celor de la TransferGo sa o includa si pe R. Moldova ! Pentru ca ar fii un avantaj si pentru noi . Multumesc

   Reply
   • Andrei Atudorei 23/04/2016, 15:46

    Salut Alex,

    Sunt convins ca se face tot posibilul sa se ajunga si acolo. Odata ce barierele (legale, etc.) sunt depasite, cu siguranta vor lansa si in R. Moldova, speram cat mai curand 🙂

    Mersi pentru comentariu, mult succes!

    Reply
  • Rodica 26/04/2016, 01:58

   Bună Andrei,
   Mulțumesc mult pentru toate informațiile amănunțite și pentru toate răspunsurile acordate celor interesați, ca și mine, de a transfera bani cât mai avantajos. A meritat să citesc până la ultimul rând. Cu siguranță că voi încerca și eu și voi reveni cu comentarii.
   Numai bine!

   Reply
   • Andrei Atudorei 26/04/2016, 18:13

    Buna Rodica,

    Multumesc pentru comentariu, ma bucur mult ca-ti este de folos!

    Chiar te rog sa revii si sa ne spui cum a fost daca ii incerci 🙂

    Mult succes!

    Reply
  • Rodica 27/04/2016, 11:33

   Bună Andrei,
   Te rog, am câteva întrebări personalizate:
   – Dacă am înțeles corect cum funcționează, trebuie să-mi creez un cont pe site-ul transfergo, apoi să transfer suma de bani ce urmează a fi trimisă în România plus suplimentar contravaloarea taxei sau comisionului aferent sumei/transferului?
   – Să zicem că am de trimis o mie de lire către trei destinatari din România. Pot depune toată suma în contul transfergo și apoi să trimit pe rând către fiecare destinatar, sau pentru fiecare destinatar trebuie să urmez procedura cap-coadă?
   – Dacă trimit lire din Anglia, destinatarul din România trebuie să aibă cont deschis în euro? Am înțeles că nu poate primi lire.
   – La un transfer de o mie de lire, să zicem, comisionul este unic sau procentual? Poți să-mi spui, te rog, cam cât ar fi?
   Mulțumesc anticipat pentru explicații și pentru timpul acordat.
   O zi frumoasă,
   Rodica

   Reply
   • Andrei Atudorei 28/04/2016, 02:28

    Buna Rodica,

    1. Da, iti creezi un cont TransferGo intai. Dupa aceea initiezi un transfer dupa cum explic in ghid. Nu trebuie sa platesti nimic suplimentar sau separat. “Taxa” este inclusa in suma pe care o platesti o singura data. Iti recomand sa incepi sa urmezi pasii din ghid, si ar trebui sa devina totul mai clar 🙂 poti sa initiezi un transfer doar “de test” ca sa te obisnuiesti cu site-ul, nu trebuie sa faci neaparat plata imediat dupa.

    2. Daca ai 3 destinatari, va trebui sa initiezi un transfer (asadar, sa repeti procesul) de 3 ori, cate o data pentru fiecare destinatar. Nu poti “depune bani” in contul TransferGo, doar sa-i transferi prin ei.

    3. Destinatarul din Romania poate avea cont ori in EUR ori in RON, ambele variante sunt la fel de bune.

    4. Primul tau transfer e “gratis” (adica comision zero). Transferurile ulterioare vor avea un comision de 0.99 lire daca trimiti din Anglia in Romania, care va fi preluat de catre TransferGo din suma pe care tu o transferi (asadar, nu trebuie sa platesti acest comision separat – va fi preluat din suma automat de catre TransferGo).

    Sper ca-ti sunt de folos raspunsurile. Te incurajez sa-ti faci un cont urmand ghidul de aici si sa incerci sa initiezi un transfer prin el. Nu te va obliga nimeni sa platesti transferul neaparat – poti sa-l initiezi doar ca sa te obisnuiesti cu site-ul.

    Succes!

    Reply
    • Nicolai 19/05/2016, 14:49

     Dle Andrei
     Va rog sa-mi spuneti daca se pot trimite USD din SUA si in Romania se scot tot USD.
     Multumesc.

     Reply
  • Cristina 03/06/2016, 21:26

   Buna,
   Dețin un card ING în lei, pot transfera pe un card Eurobank Grecia? Mulțumesc anticipat!

   Reply
   • Andrei Atudorei 25/06/2016, 16:55

    Buna Cristina,

    Da, vei putea face fara probleme transferul. Presupun ca cardul din Grecia este in EUR, ceea ce ar fi cel mai avantajos (faci un singur schimb valutar, din RON pe care ii trimiti din Romania, in EUR pe care ii vei primi pe cardul din Grecia).

    Scuze pentru raspunsul intarziat, sper ca-ti este de folos!

    Mult succes,
    Andrei

    Reply
  • CATALINA 08/06/2016, 15:07

   BUNA!
   DUPA CE MI-AM FACUT CONT PE TRANSFERGO POT ALIMENTA CONTUL LA ORICE BANCA?
   MULTUMESC!

   Reply
   • Andrei Atudorei 25/06/2016, 16:52

    Buna Catalina,

    Banii ii vei putea depune in contul TransferGo dupa ce ai initiat transferul (ca la Pasul 2 din articol) de la banca la care ai un cont deschis (banca care ti-a emis cardul, daca ai unul). Iti trebuie neaparat un cont bancar ca sa poti folosi TransferGo, deci daca nu ai un cont la banca de la care vrei sa trimiti bani, nu vei putea face operatiunea.

    Scuze pentru raspunsul intarziat.

    Mult succes,
    Andrei

    Reply
  • Cornel 22/06/2016, 13:27

   Salut Andrei, Impresionat, as zice de munca ta, în folosul obstii. Mai cu seama ca esti tânar. De ieri, de când am cautat un mijloc de a trimite o suma sub 200€ în Austria, fiicei mele, am început studiul metodei tale . Fiica are un cont la o banca de acolo. Eu am cont si în euro, cu card mastercard aici în tara. Am întrebat la banca mea, si nu stiau nimic, despre TransferGo! Normal, am gândit eu, doar e vorba de o concurenta pt ei?! Eu am înteles, ceea ce ai explicat f bine pe blogul tau. Chestia cu cursul de schimb, etc si mi-am calculat costurile. Mi-am deschis imediat (Pasul 1) cont”TransferGo), dar, asa cum ma asteptam, selectionând Romania ca origine, imposibil de a trimite altceva decât Lei, chiar daca am card si în euro, cu “secure 3D”! Am sunat si la nr de tel indicat de tine +40316301584, dar mi-a raspuns în engleza. Nu vorbesc engleza, dar vorbesc bine franceza, pe care însa cel de la telefon n-o vorbea!Deci nu m-a ajutat! Ulterior, am “rasfoit” si celelalte pagini atasate blogului tau si, uite asa, am descoperit alte subiecte interesante, în aria “dezvoltare personala”. Fiind vorba de o relativa urgenta, desi nu-mi place ideea, ma tem ca va trebui sa recurg iarasi la W-U. Metoda mea, “clasica” era simpla: cont în euro, cu card atasat la o aceeasi banca româneasca, atât pt cel ce trimite, cât si pt cel, de afara, si el tot cetatean român, eventual cu domiciliul în strainatate, si în acest caz comisioanele la transferul intern intrabancar sunt modice, iar transferul e rapid si sigur, posibil de facut chiar prin internet banking, dupa o prealabila înscriere, la banca, a datelor beneficiarilor tai pt transfer. Din pacate, un mic incident tehnic survenit la ridicarea banilor acolo, m-a adus la imposibilitatea recurgerii la aceasta solutie si de data asta. Rezum: nu pot folosi acum TransferGo pt ca nu am acum destui lei în cont, desi aveam euro în contul cu card. Pt ca oamenii nu prea au auzit aici de asa ceva si pt ca eu nu stiu engleza. Nu cred ca ma poti ajuta, cu ceva în situatia asta, dar îti multumesc oricum pt ca te stradui sa-ti ajuti semenii.

   Reply
   • Andrei Atudorei 25/06/2016, 16:48

    Salut Cornel,

    Mersi pentru aprecieri si ma bucur ca ti s-a parut interesant articolul!

    Pe viitor, poti gasi pe linkul asta metodele prin care ii poti contacta pe romanii care lucreaza la TransferGo. Pe site-ul lor ofera urmatoarele numere de telefon pentru Romania:

    +44 115 824 3082 – prefixul este +44, deci presupun ca vei suna in Anglia (te va costa minute internationale).

    +40 31 630 1568 – prefixul este +40, deci numarul este alocat in Romania. Iti recomand sa incerci aici intai, minute nationale si cu siguranta iti va raspunde un roman.

    Legat de problema pe care ai descris-o, TransferGo este un serviciu relativ nou (opereaza de ~4 ani) iar oamenii de la ghiseul bancii in general n-or sa fi auzit de el. Nici macar de Paypal n-au auzit majoritatea, o companie care lucreaza cu bancile de ~20 de ani.

    Intr-adevar TransferGo nu-ti permite sa trimiti decat RON din Romania in Austria, unde destinatarul ii va ridica in EUR. Daca TransferGo te-ar lasa sa trimiti direct EUR si destinatarul sa ridice tot EUR, atunci ei n-ar mai opera niciun schimb valutar (care este singura lor sursa de venit ce le permite sa ofere acest serviciu).

    Asadar nu poti trimite EUR prin TransferGo in Austria, decat daca ii schimbi in RON intai. Din pacate va fi mai scump, pentru ca vei face doua schimburi valutare: 1) banca ii va schimba din EUR in RON cand ii depui in contul TransferGo, iar 2) TransferGo ii va schimba din RON in EUR din nou ca banii sa ajunga la destinatar in EUR. Chiar si asa, pentru ca comisioanele TransferGo sunt foarte mici comparativ cu Western, de multe ori va merita sa faci acest dublu schimb valutar “inutil” si tot vei iesi mai ieftin decat prin Western.

    Imi cer scuze pentru raspunsul intarziat, sper totusi ca iti vor fi de folos sfaturile pe viitor 🙂

    O zi excelenta,
    Andrei

    Reply
  • Rodica 02/09/2016, 19:29

   Bună ziua.
   Am o nedumerire: atunci când trebuie să completez datele destinatarului, în afară de contul IBAN nu e nevoie și de codul SWIFT/BIC?
   Încă ceva: la intrarea banilor în contul destinatarului, acela ce mesaj primește? Știe de la cine i-a primit?

   Mulțumesc.

   Reply
   • Andrei Atudorei 02/09/2016, 23:28

    Buna Rodica,

    Nu ai nevoie de SWIFT/BIC-ul destinatarului, pentru ca TransferGo va depune suma in contul destinatarului din contul lor local din tara respectiva. Astfel, banii ajung in contul destinatarului prin transfer local in tara in care se afla. De SWIFT/BIC nu este nevoie decat pentru transferurile internationale “traditionale” oferite de banci la ghiseu.

    Destinatarul va fi anuntat, optional, prin e-mail cu privire la suma pe care a primit-o si de la cine. Acest e-mail este trimis doar daca completezi campul optional pentru e-mailul destinatarului – vezi te rog Poza 11 din articol, campul “Anunta destinatarul (optional).”

    Sper ca te ajuta raspunsul si multumesc pentru comentariu! Daca reusesti sa trimiti banii, te rog sa revii si sa ne spui cum a fost!

    O seara buna,
    Andrei

    Reply
  • Laura 16/09/2016, 11:32

   Ieri la Banca Transilvania mi-au spus ca transferul international, indiferent direct la banca sau de acasa, este 25 euro pentru sume sub 5000 euro. Sa inteleg ca daca ma duc cu acele date pe care le voi primi de la TransferGo (similar poza 13) la BT sa depun suma pe care o am de trimis (din Romania in Marea Britanie), BT nu-mi va mai lua 25 euro?

   Reply
   • Andrei Atudorei 17/09/2016, 18:07

    Buna Laura,

    Da, ai inteles bine. La BT cand vei face transferul, el nu va fi un “transfer international” din punctul lor de vedere – ci unul local. Asta pentru ca de la BT din Romania banii se vor duce in contul TransferGo tot din Romania (folosind acele date de transfer pe care le-ai mentionat).

    Daca vei folosi pana la urma TransferGo, te rog sa revii cu un comentariu si sa ne spui cum a fost! Succes!

    Reply
  • Elena 29/09/2016, 17:03

   Salut!
   Banca destinatara in cazul meu a fost BCR, asa ca m-am dus si am depus banii direct la ei, fara sa am un cont. Presupun ca nu ar fi vreo problema, nu?

   Reply
   • Andrei Atudorei 29/09/2016, 22:10

    Buna Elena,

    Daca ai depus banii in contul TransferGo ale carui detalii le-ai primit pe site la ei (exemplu in Poza 13 din articol), atunci ar trebui sa fie ok. Sa ne spui daca a fost finalizat cu bine transferul 🙂

    Succes!

    Reply
    • Elena 30/09/2016, 12:20

     Multumesc pentru raspuns!
     Tocmai mi-au trimis un mail ca sa imi spuna ca rezervarea a expirat pentru ca nu au primit depozitul in 24h de la rezervare. Eu am depus banii in aceeasi zi in care am facut si rezervarea. Acum imi cer sa fac o noua rezervare si depozit.
     Acum am facut din nou doar rezervarea, nu am mai platit comision pentru ca mi-au dat un cupon gratuit si am selectat faptul ca am facut un depozit deja. E in regula asa?

     Reply
     • Andrei Atudorei 30/09/2016, 14:00

      Buna Elena,

      Daca urmezi instructiunile lor, totul ar trebui sa fie in regula. Nu sunt sigur, totusi, de ce la prima incercare nu au ajuns banii in contul lor. De asemenea nu sunt sigur cum ai reusit sa depui banii in contul lor, cu toate datele necesare (inclusiv numarul acela pe care ei iti cer sa-l introduci la “detaliile transferului”, de tip “TG101222”), fara sa ai un cont bancar 🙂

      Ca sa fii sigura ca totul va fi ok acum la a doua incercare, ti-as recomanda sa-i suni la numarul asta, intre orele 10 si 19 de luni pana vineri: +40 31 630 1568 (ti se va raspunde in limba romana), si sa le explici situatia ta de pana acum. Ei iti vor putea spune sigur daca trebuie sa faci ceva diferit.

      Sa revii te rog cu un comentariu si sa ne spui care a fost problema pana la urma. Sper ca ti-am fost de ajutor! Daca mai ai vreo intrebare, lasa inca un comentariu fara ezitare, iti voi raspunde cat de rapid pot.

      Succes!

      Reply
      • Elena 30/09/2016, 16:21

       Revin.
       Mi-au trimis mail si problema a fost ca eu am depus banii direct in contul lor, adica la BCR. Cum spiritul meu practic se desteapta rar si atunci cand nu trebuie, m-am gandit ca ar fi absurd sa merg la Raiffeisen (unde am cont) si sa sa fac transferul cand pot pur si simplu sa merg la BCR si sa depun direct.
       E vina mea ca nu am citit cum trebuie informatiile de pe site. Ei vor neaparat neaparat transfer. O sa imi returneze banii si incerc din nou.

       Multumesc inca o data pentru ajutor!
       Toate cele bune,
       Elena

     • Andrei Atudorei 30/09/2016, 18:02

      Ma bucur ca ai gasit sursa problemei 🙂

      Din motive de securitate, legile de la nivelul ţărilor in care opereaza TransferGo ii obliga sa accepte doar astfel de transferuri (din cont bancar in cont bancar), altfel sunt convins ca ar fi acceptat si asa banii transferati de tine fara probleme.

      Multumesc si eu ca ne-ai tinut la curent in comentarii! Succes in continuare!

      Reply
  • Ady Cristi 23/10/2016, 17:16

   Buna,
   Pot transfera o suma pe un cont in Germania din contul meu in euro deschis la BCR?
   Multumesc

   Reply
   • Andrei Atudorei 25/10/2016, 00:14

    Salut Cristi,

    Pentru transferuri din Romania catre Germania, TransferGo momentan nu ofera decat transferuri din RON in EUR.

    Executa ei schimbul valutar cand faci transferul. Asadar, prin TransferGo ai putea sa trimiti RON, care vor ajunge direct schimbati in EUR in Germania.

    Ai putea sa faci transferul din contul tau in euro de la BCR, insa ar trebui sa schimbi banii respectivi in RON intai (si apoi sa fie schimbati din nou in EUR de TransferGo) – ceea ce nu prea ar avea sens. Daca poti trimite suma respectiva in RON din Romania, atunci ti-as recomanda TransferGo – altfel, ai putea sa intrebi la banca ce comisioane percep pentru un astfel de transfer (EUR Romania – EUR Germania).

    Sper ca ti-a fost de folos raspunsul, scuze pentru intarziere. Succes!

    Reply
  • Yogi 28/10/2016, 15:33

   Daca vreau sa transfer bani din Canada cuiva in Romania, o voi putea face de pe un Card de Credit canadian, sau doar dintr-un con bancar din canada?

   Reply
   • Andrei Atudorei 03/11/2016, 15:34

    Momentan nu poti transfera bani din Canada prin TransferGo (ii poti doar primi in Canada, din alta tara). Succes!

    Reply
  • Cuciulan Corina 04/11/2016, 09:31

   Buna Andrei,
   Ma intereseaza sa stiu daca am posibilitatea de a trimite bani prin TransferGo unei persoane care se afla in Marea Britanie. Mentionez ca persoana nu are un cont bancar in UK, cum trebuie procedat, cum poate intra in posesia lor, daca nu are nici dovada de domiciliu, fiind doar de doua saptamani in UK.
   Iti multumesc anticipat.

   Reply
   • Andrei Atudorei 04/11/2016, 17:52

    Buna Corina,

    Dupa cum ai mentionat si tu, contul bancar este necesar cand trimiti bani prin TransferGo.

    Personal v-as recomanda sa trimiteti banii prin TransferGo unei alte persoane apropiata care se afla de asemenea in UK (pe numele si in contul bancar de UK al acestei persoane). Ar trebui sa puteti gasi pe cineva destul de repede dat fiind multitudinea de romani din UK 🙂

    Daca nu este posibil, ultima alternativa ar fi Moneygram sau Western Union (transfer cash – cash), dar, desigur, cu plata comisioanelor mai mari pe care ei le percep.

    Mult succes!

    Reply
  • carbunaru gelu 29/12/2016, 19:43

   Salut,pot face plata prin transfergo la orice banca la ghiseul bancii?ai idee ce comisioane au ,imi poti recomanda o banca?mersi si sarbatori fericite

   Reply
  • dana 18/01/2017, 22:27

   Buna Andrei, deci,sunt persoana fizica din Romania si platesc unei pers.juridice (Firma) in Anglia 700 gpb ,1.pot face asta depunand la banca in contul GO,2.pot face asta prin transfer on line din contul meu de valuta??? (ce cont trebuie sa am e sau gpb ??? ) si 3. la 700 gpb cat comision platesc (la BCR am platit 20 e)

   Reply
   • Andrei Atudorei 18/01/2017, 22:55

    Salut,

    1. Presupun ca “contul GO” e contul firmei din Anglia. Da, poti face transferul prin TransferGo.

    2. Contul din care trimiti banii (al tau, din Romania) trebuie sa fie in RON (momentan prin TransferGo nu ai cum sa trimiti bani dintr-un cont in EUR sau GBP).

    3. Cand initiezi transferul pe site-ul TransferGo (ca in ghidul de mai sus) ti se va spune exact cati bani ajung la destinatar si care e comisionul – cu siguranta va fi considerabil mai mic decat cel de la BCR, iar cursul de schimb valutar (RON – GBP) va fi mai avantajos si el.

    Sper ca te ajuta informatiile, succes!

    Reply
  • Ursachi 20/02/2017, 14:01

   Buna ziua!
   O metoda la fel de accesibila si simpla ca TransferGo pentru China daca poate sa ma ajute cineva imi va fi de mare folos. Va multumesc! O zibuna tuturor.

   Reply

  Leave a Comment