Comisioane Western Union Romania – Lista Completa (2017)

Comisioanele Western Union Romania (de asemenea numite tarife), actualizate pentru 2017, sunt explicate clar in tabele mai jos.

Western Union Romania

Vreau intai sa te avertizez ca Western Union au comisioane foarte mari pentru un simplu serviciu de transfer de bani. Nu iti recomand sa ii folosesti decat daca anumite circumstante nu-ti permit sa-ti deschizi un cont bancar.

Daca ai cont bancar dar totusi folosesti Western Union, practic arunci bani la gunoi – bani pe care i-ai putea economisi facand un transfer bancar international gratis (comision zero) si rapid (dureaza sub 24 de ore).

Iti explic pas-cu-pas exact cum in acest articol (click aici).

Daca totusi esti nevoit sa folosesti Western Union, ai lista completa cu tarifele Western Union in 2017 mai jos.

Comisioane Western Union (2017)

Pentru comisioanele Western Union in cazul transferurilor internationale (din Romania in alte tari sau invers), vezi tabelul 1 mai jos (daca trimiti EURO ori USD) sau tabelul 2 mai jos (daca trimiti RON).

Pentru comisioanele Western Union in cazul transferurilor locale (din Romania in Romania), vezi tabelul 3 mai jos (daca trimiti RON) sau tabelul 4 mai jos (daca trimiti EURO).

Comisioane Western Union – Transferuri Internationale EURO sau USD (Tabel 1)

Aici discutam comisioanele Western Union pentru transferuri efectuate din Romania catre orice alta tara, sau din orice alta tara catre Romania.

Plata se face cash la orice ghiseu Western Union din tara sau din afara doar cu buletinul, fara sa aveti nevoie de un cont bancar.

Aceste comisioane se aplica in cazul dvs. daca vreti sa trimiteti EURO sau USD in strainatate, sau daca vreti sa trimiteti EURO sau USD din strainatate in Romania.

Valuta din tabel este exprimata in USD si/sau EURO, in functie de suma pe care doriti sa o trimiteti.

Tabel Comisioane Western Union: Transferuri Internationale (moneda EURO/USD)
Tabel 1: Comisioanele Western Union pentru transferuri internationale in EURO sau USD.

Astfel, daca vrem sa trimitem o suma de, sa zicem, $250 (dolari americani), comisionul perceput de Western Union va fi cel din tabel situat intre 200,01 si 300 – sub coloana USD. In acest caz, comisionul va fi de $27 – adica noi vom plati $277 pentru ca destinatarul nostru sa primeasca cei $250.

Pentru o suma in Euro de €250 comisionul perceput de Western Union va fi situat in tabel tot intre 200,01 si 300, dar sub coloana EUR. In acest caz comisionul este de €23, adica noi vom plati €273 pentru ca destinatarul nostru sa primeasca cei €250.

Pentru plati mai mari de €5.000, comisionul Western Union creste cu €21 pentru fiecare €500 in plus.

Astfel, pentru un transfer de €5.500 comisionul va fi de €221, pentru un transfer de €6.000 comisionul va fi de €242, etc.

Comisioane Western Union – Transferuri Internationale RON (Tabel 2)

Comisioanele din acest tabel sunt aproximativ aceleasi ca cele din primul tabel, doar ca sunt exprimate in RON.

Aceste comisioane se aplica in cazul dvs. daca vreti sa trimiteti RON in strainatate fara sa-i schimbati in EURO sau USD, sau daca vreti sa trimiteti RON din strainatate in Romania.

Tabel Comisioane Western Union: Transferuri Internationale (moneda RON)
Tabel 2: Comisioanele Western Union pentru transferuri internationale in RON.

Pentru plati mai mari de 22000 RON, comisionul Western Union creste cu 95 RON pentru fiecare 2250 RON in plus.

Astfel, pentru un transfer de 24250 RON comisionul va fi de 995 RON, pentru un transfer de 26500 RON comisionul va fi de 1090 RON, etc.

Comisioane Western Union – Transferuri Locale RON (Tabel 3)

Aici discutam comisioanele Western Union pentru transferuri locale (din Romania in Romania) in valuta RON.

Plata se face cash la orice ghiseu Western Union din tara doar cu buletinul, fara sa aveti nevoie de un cont bancar.

Tabel Comisioane Western Union: Transferuri Locale (moneda RON)
Tabel 3: Comisioanele Western Union pentru transferuri locale in RON.

Aceste comisioane se aplica in cazul dvs. daca vreti sa trimiteti RON cuiva in tara.

Astfel comisionul Western Union pentru transferul a 2000 RON, de exemplu, este de 55 RON conform tabelului – adica cu 37.5% mai scump decat comisionul Moneygram aferent, in valoare de 40 RON.

Pentru plati mai mari de 22000 RON, comisionul Western Union creste cu 95 RON pentru fiecare 2250 RON in plus.

Astfel, pentru un transfer de 24250 RON comisionul va fi de 196 RON, pentru un transfer de 26500 RON comisionul va fi de 291 RON, etc.

Comisioane Western Union – Transferuri Locale EURO (Tabel 4)

Aici discutam comisioanele Western Union pentru transferuri locale (din Romania in Romania) in valuta EURO.

Plata se face cash la orice ghiseu Western Union din tara doar cu buletinul, fara sa aveti nevoie de un cont bancar.

Tabel Comisioane Western Union: Transferuri Locale (moneda EURO)
Tabel 4: Comisioanele Western Union pentru transferuri locale in EURO.

Aceste comisioane se aplica in cazul dvs. daca vreti sa trimiteti EURO cuiva in tara, situat in alta localitate decat cea in care va aflati.

Valuta din tabel este exprimata in EURO, in functie de suma pe care doriti sa o trimiteti.

Pentru plati mai mari de €5.000, comisionul Western Union creste cu €21 pentru fiecare €500 in plus.

Astfel, pentru un transfer de €5.500 comisionul va fi de €43.50, pentru un transfer de €6.000 comisionul va fi de €64.50, etc.

Tarife Suplimentare Western Union

Western Union mai ofera 3 tipuri de servicii optionale: livrare la domiciliu, mesaj, notificare telefonica.

 • Livrare bani la domiciliu – Western Union va duce banii direct la adresa beneficiarului, la un comision suplimentar de 36 RON / €10 / $13.
 • Notificare prin mesaj – poti alege sa trimiti un mesaj destinatarului cand ajung banii, la un comision suplimentar de 7.2 RON / €2 / $3.
 • Notificare prin telefon – poti alege ca destinatarul sa fie sunat si anuntat cand ajung banii, la un comision suplimentar de 7.2 RON / €2 / $3.
 • Acest comision se va achita in plus, pe langa tariful aferent sumei transferate (vezi Tabel 1-4 mai sus).

  Cum Trimit Bani cu Western Union?

  Expeditorul (cel care trimite banii) merge la una din locatiile de unde opereaza Western Union, cu buletinul si suma de bani pe care intentioneaza sa o trimita.

  In Romania exista peste 5.000 de locatii Western Union, inclusiv in cadrul: Posta Romana, BRD, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, Bancpost si altele.

  Comisioanele sunt aceleasi indiferent de locatie, si vor fi achitate de catre expeditor.

  Ajunsi la locatie completam un formular, achitam suma de transferat plus tariful de transfer, si primim o chitanta cu un numar de control.

  Beneficiarul (cel care primeste banii) se prezinta la orice sediu Western Union din apropiere cu un document de identitate (pasaport, permis conducere, buletin) si cu numarul de control care i-a fost comunicat de expeditor.

  Pentru grabirea procesului e bine ca beneficiarul sa aiba la indemana urmatoarele informatii: numele expeditorului, tara si orasul din care au fost trimisi banii, plus suma aproximativa de primit.

  Beneficiarul primeste intreaga suma, comisioanele fiind deja platite de expeditor.

  3 Intrebari Frecvente Despre Western Union

  Care este suma maxima pe care o pot trimite? Poti trimite pana la $5.000 pe zi din Romania in afara, si pana la $10.000 pe zi din afara in Romania.

  Cat dureaza un transfer prin Western Union? Transferurile sunt de cele mai multe ori foarte rapide (in jur de 10 minute).

  Ce comisioane se practica pentru serviciul Quick Cash? Quick Cash este un serviciu asociat persoanelor juridice.

  Comisioanele Western Union Quick Cash sunt de €16,5 pentru sume pana la €3.300 si €27,5 pentru sume pana la €5.000 (sau echivalentul in RON ori USD), indiferent daca transferul e de tip local sau international.

  Ce te rog sa faci acum…

  Cati prieteni ai care folosesc Western Union sau Moneygram, fara sa stie ce tarife platesc? Cat ar putea economisi facand un transfer bancar rapid fara comision?

  Te rog trimite ghidul de trimis bani ieftin unui prieten si arata-i cum poate economisi la transferurile internationale (personal economisesc in jur de 2000 RON anual cu acea metoda).

  Daca nu ai posibilitatea sa-ti faci un cont bancar, atunci din pacate Western Union sau Moneygram raman singurele tale variante. Comisioanele Western le-am afisat mai sus, iar aici poti gasi si comisioanele Moneygram Romania.

  Ai o intrebare despre tarifele Western Union sau despre transferurile internationale de bani? Lasa-mi un comentariu mai jos, de obicei raspund in sub 24 de ore.

  Pe data viitoare,
  Andrei Atudorei

  Update 2017 (Iulie): am actualizat tabelurile cu tarife Western Union, si am adaugat inclusiv costurile pentru servicii optionale (de exemplu, livrarea banilor la domiciliul beneficiarului).

  Daca ai un cont bancar sau posibilitatea de a-ti deschide unul, atunci TransferGo (click aici pentru ghidul complet) ramane o alternativa mai sigura si cu mult mai ieftina decat Western Union sau Moneygram Romania.

  { 10 comments… add one }
  • Ella 07/09/2016, 23:06

   Care e suna medie ce poate fi timisa?

   Reply
  • AndyFiftyHands 20/09/2016, 14:31

   Se poate plati international in lei iar destinatarul sa primeasca in euro?

   Reply
   • Andrei Atudorei 26/09/2016, 19:14

    Salut Andy,

    Cu siguranta se poate, pentru informatii suplimentare poti intreba la un ghiseu Western.

    Pentru un astfel de transfer, daca si tu si destinatarul dispuneti de un cont bancar, TransferGo (click aici) ar fi mai convenabil si mai ieftin decat WW – iti recomand sa arunci si acolo o privire.

    Succes!

    Reply
  • Andreea 05/03/2017, 20:32

   Daca trebuie sa primesc 200 euro fix din Anglia in Romania care este taxa platita in Anglia la depunere si care este taxa de retragere in Romania?

   Reply
  • Paul 25/04/2017, 21:17

   Copii care nu au 18 ani pot ridica banii cu buletinul !!

   Reply
  • anonim 28/04/2017, 18:17

   niste escroci de ce din romania este mai scump ex sa trimiti spre romania este la 50 ex 4.5 si dfin tara 7 niste escroci si romania o tara ca si siria numa ca lipseste razboiul

   Reply
  • Valentina Pilaf 29/05/2017, 15:40

   ma intereseaza sa stiu care este suma exacta care ajunge in emirate in AED ( abu dhabi)daca se trimite din romania 1000 euro( inclusiv comisionul). Multumesc

   Reply
  • Bunescu Angelica 11/07/2017, 17:31

   Buna ziua!Voiam sa va intreb ceva legat de western union.Am trimis o pe fiica mea azi la posta sa trimita 100 euro in Turcia,i a trimis dar nu stiu daca vor ajunge la persoana potrivita.Mentionez ca aceasta suma de bani reprezinta un avans pentru o rezervare ce o avem in aceasta tara.Cum la banca era f scump ,am ales varianta prin western union .Dna de la posta nu ne a cerut decat numele persoanei la care trebuia sa ajunga banii ,nu si contul.Ma intreb acum daca vor ajunge acolo unde trebuie,in conditiile in care pe mailul pe care l am primit nu era nici o adresa din Turcia a persoanei de contact,ci doar numrlr acesteia.Ii mai putem recupera?Multumesc

   Reply
   • Andrei Atudorei 11/07/2017, 17:47

    Buna ziua,

    Ar fi fost mult mai sigur sa folositi TransferGo (am scris un ghid despre el aici). Practic prin TransferGo ar fi fost ca un transfer bancar, doar ca mai ieftin decat la banca (chiar mai ieftin si decat Western Union).

    Personal nu am folosit decat foarte rar WU si nu va pot ajuta prea mult, dar dupa cum v-ati dat seama si dvs., Western nu e tocmai cea mai sigura varianta. Multe țepe pe Internet se dau prin Western Union, fiind o metoda usoara pentru hoți sa incaseze bani fara sa aiba nevoie de un cont bancar (care i-ar face foarte usor de prins).

    Sper ca aveti detalii mai concrete (si verificabile) despre persoana de contact din Turcia, si ca banii vor ajunge unde trebuie. Sunati persoana respectiva daca puteti, verificati-i datele (numele etc., in special daca o cunoasteti de putin timp) si asigurati-va ca totul e ok. Succes!

    Reply

  Leave a Comment